En otrolig vändning gav SM-guld!

719
Foto: Christoffer Sturesson

FBC Lerum hade stora problem att hitta rätt i de två inledande perioderna i finalen mot Växjö när de hamnade i underläge med 3-0 efter två perioder av finalen. Då samlade man kraft och stod för en bragdartad vändning när man vände och vann med 3-4 mot Växjö Vipers!

I de två första perioderna hade Lerum mängder med boll, men de rödklädda hade svårt att skapa de riktigt heta lägena mot ett kompakt och starkt Växjöförsvar. Växjö i sin tur var effektiva och nyttjade lägena när de dök upp i framförallt giftiga omställningar.

Växjö tog ledningen med 1-0 8.49 in i första perioden när hemmalagets Felix Hultmark avlossade ett skott från distans och bollen letade sig in. Kort därefter drabbades Lerum av en något billig utvisning och i det efterföljande powerplayspelet så utökade Växjö  när ett backskott något turligt styrdes på en fot in till 2-0.

Den andra perioden hann knappt börja innan Lerum drabbades av en ny relativt billig utvisning och det kändes som om inget gick Lerums väg denna dag. Lerum höll tätt i det efterföljande boxplayspelet och hann sedan få ett mål bortdömt innan perioden närmade sig sitt slut. Då var en boll på väg in i Lerumsmålet när en Lerumspelare rensade undan bollen och Lerum drabbades av en tredje utvisning. Denna gången var Växjö hetare och gick upp i ledning 3-0 inför den avslutande perioden.

Foto: Christoffer Sturesson

Lerum hämtade in 3 mål på 1min & 7 sekunder
I tredjeperioden drabbades Växjö av en tidig utvisning och det efterföljande powerplayspelet blev början på en magisk Lerumsperiod. Joel Ekström dunkade in 3-1 i numerärt överläge när 4.22 var spelat. 15 sekunder senare så dundrade Joel även in 3-2 och det blev ett mäktigt jubel i Fortnox Arena dit en hel del Lerumssupportrar tagit sig. Lerum fortsatte mala på och när klockan nådde 5.29 så kvitterade Viktor Johansson på volley framför Växjö målet och upphämtningen var fullbordad. Klockan närmade sig tio spelade minuter när FBC Lerums lagkapten och för dagen bästa spelare Oscar Johansson bröt en boll i egen zon. Han satte högsta fart direkt, rundade sin back i en väldig fart och pricksköt in det avgörande målet till 3-4 på ett minst sagt imponerande sätt! Lerum försvarade sig sedan väl och trots en fjärde utvisning i slutet av matchen så höll Lerum undan och säkrade föreningens första SM-Guld. Underbara glädjescener vid slutsignal när klubbor flög i luften vid och samtliga rödklädda spelare och ledare jublade, kramades och firade tillsammans i en stor klunga.

2st Lerumsspelare med i All star team
I matchen blev Oscar Johansson utnämn till matchens lirare för Lerum och dessutom blev han turneringens back i All star teamet. Där fick han även sällskap av Joel Ekström som blev utnämnd till turneringens bästa forward.

Foto: Christoffer Sturesson
Foto: Christoffer Sturesson

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ni hittar mängder med bilder från Christoffer Sturesson på hans facebooksida genom att klicka här.