Rutinerad trio med Lerumsrötter till damlaget

985
FBC Lerum kan stolt presentera tre återvändare till damlaget. Systrarna Mathilda och Josefine Johansson samt Julia Tjäder(Tidigare Larsson) har skrivit på för klubben och kommer vara en del av kommande säsongs damlag

Mathilda Johansson
Center född 1987 som efter säsongen 2007/2008 lämnade Lerum för spel i FBC Göteborg i division 1(Allsvenskan idag). Hon har sedan dess spelat 7 säsonger på den nivån innan hon efter säsongen 2014/2015 lade klubban på hyllan. Det har blivit sporadiskt spel efter detta innan hon mot slutet av förra säsongen började träna med Lerum igen och spelade även två matcher där hon stod för 1 mål och 1 assist.
– Det känns jättekul att vara tillbaka och allra helst när man kommer få lira med dessa två tjejerna igen.

Josefine Johansson
Back född 1989 som efter förlust i kvalspel till division 1(allsvenskan idag) med FBC Lerum säsongen 2009/10 tog ett års uppehåll innan hon 2011/2012 tog steget till division 1 och spel i Älvstranden tillsammans med sin syster. Det blev fem säsonger på den nivån innan hon 2015/16 lade klubban på hyllan efter en avslutande säsong med IBK Göteborg. Precis som för Mathilda så började hon träna med FBC Lerum under slutet av förra säsongen och hann göra en match.
– Det har väldigt roligt när det vi har varit med här och lirat så vi vill fortsätta med det.

Julia Tjäder
Forward som är född 1990 och har en minst sagt imponerande karriär bakom sig. 18 år gammal så lämnade hon efter säsongen 2007/2008 FBC Lerum för spel i Pixbo Wallenstam. Det blev sex hela säsonger i högsta serien och 2 säsonger med sporadiskt spel med Pixbo i SSL/Elitserien. Hon krönte sin karriär med att vinna SM-guldet med Pixbo i en spännande final mot KAIS Mora säsongen 2015/16 då hon fick lyfta SM-bucklan som lagkapten. Efter guldet avslutade Julia elitkarriären,  men hon har hunnit med spel i Fristad GOIF efter detta innan hon nu återvänder till moderklubben.
– Det känns jätteroligt! Inspirerande att komma tillbaka och förhoppningsvis kunna bidra här framåt.

Sportchef Mattias Flodén är mycket nöjd med att få in denna starka trio till damlaget.
Rekryteringen av Josefine, Julia och Mathilda är fantastisk. Den är också precis vad vårt damlag önskar. Potentialen i vår relativt unga trupp är stor och det som tjejerna efterfrågat är eliterfarna spelare att ta rygg på. Nu har vi åstadkommit just det och kan blicka framåt med tillförsikt. Det är tre tydliga ledargestalter med stor kunskapsbank som vi får in i gruppen. Julia och Mathilda har burit lagkaptensbindeln i många säsonger. Josefine leder alltid sin omgivning i en informell ledarroll. Alla tre har varit tydliga med att man ser framemot att få ge tillbaka till sporten och hjälpa laget och tjejerna genom att dela med sig av den erfarenhet och kunskap man samlat på sig. Ur ett föreningsperspektiv är det väldigt stort att få hem Josefine, Julia och Mathilda till moderklubben. Deras framgångsrika karriärer tog fart i 0302 IB och att drygt 12 år senare kunna sluta cirkeln är något väldigt fint och unikt. Vi gläds mycket över att ha tjejerna tillbaka!