Snack med SM-guldvinnaren Ogge

355
Foto: Christoffer Sturesson
Det har gått drygt en vecka sedan vårt P16 lag var nere i Växjö och bärgade SM-guldet och blev därmed historiska i föreningen. Vi tog oss ett snack med matchvinnaren Oscar Johansson. 
Innebandyfesten startade under lördagen när man slog Stockholmslaget Ingarö i semifinalen med 4-2.
– Tycker vi inleder starkt och gör en bra första period! Men andra perioden är sämre tycker jag, trots att vi ändå gör två mål i den. Tredje är väll inte heller jättebra. Men vi gör det som krävs för att ta tre poäng och gå vidare till final.
För stämningens skull blev det Växjö man ställdes mot. Inför 600-700 personer spelades finalen. Vad snackade man om i omklädningsrummet inför match?
– Inte jättemycket egentligen. Mer än att vi var tvungna att höja oss för att kunna ta hem guldet.
Det var Växjö som inledde bäst och ledde med 2-0 efter period 1.
– Dom gör ena målet på frislag & det andra i powerplay där den studsar konstigt in i mål. Vi gör en helt okej period ändå, tycker att dom får två skitmål och att vi skapar mer än dom, men att vi inte är lika effektiva.
Trots att man fortsatt skapade chanser i period två så kunde istället Växjö göra periodens enda mål och paussnacket inför period tre var solklart.
– Vi sa mest att vi måste tro på det vi gör och att alla måste göra jobbet. Även att vi ska spela rakare och skjuta mer.
I den tredje perioden kunde Joel Ekström göra två snabba mål och väcka liv i matchen och bara några sekunder senare hade Victor Johansson kvitterat.
– Vi spelar mycket snabbare och skapar fler och bättre chanser. Känns som att inte riktigt dom orkar hänga med riktigt och att vi är hetare på chanserna!
Johansson själv kunde sedan sprinta loss och göra 3-4 och fullborda vändningen. Ett resultat som stod sig matchen ut, trots att Växjö fick chansen i spel 6 mot 4 under slutskedet av matchen.
– Tycker vi är det bättre laget överlag i hela matchen. Speciellt i tredje perioden då vi verkligen höjer oss och spelar riktigt bra!
Johansson blev även utsedd till turneringens bäste back i USM-klassen och tillsammans med lagkamraten Joel Ekström som fick samma utmärkelse fast som forward, så gjorde de ett starkt avtryck inför U19-förbundskaptenerna.
– Klart att det är kul att få uppmärksamhet och att det på något sätt betyder att man gör något bra. Men finns ju inget som slår känslan att ta hem guldet med mina lagkamrater!