Förlust mot Pixbo i första träningsmatchen

852
Foto: Christoffer Sturesson

Under lördagen så träningsspelade FBC Lerum borta mot Pixbo Wallenstam. Efter jämna första 40min så var Pixbo starkare i sista perioden och vann till slut med 7-2.

Pixbo kom till start med nästan hela den kommande SSL-truppen. Fixstjärnan Martin Östholm saknades i ett annars starkt Pixbolag. För FBC Lerum saknades ett antal spelare där flera juniorer fick chansen.

Den första perioden var jämn, Lerum hade mest boll och ett litet övertag när de skapade flest och hetast målchanser. Pixbo visade dock prov på sin skicklighet via ett antal snabba omställningar där FBC Lerum hade svårt att hänga med. Efter att Pixbo tagit ledningen med 1-0 så kunde Lerum kvittera kort därefter till 1-1 genom unga talangen Victor Johansson på friläge. Lerum med en stark och fin förstaperiod där spelet med boll imponerade.

I andraperioden så växte Pixbo in i matchen och började skapa längre anfall och tryck mot Lerumsmålet. Lerums försvar höll emot starkt tillsammans med nyförvärvet i mål Robin Pagoldh och fortsatte att skapa farligheter framåt. 6 min in i andraperioden så tog Pixbo ledningen på nytt, men Lerum hängde på bra och rullade upp hemmalaget ordentligt innan Fredrik Bäckman kvitterade till 2-2 kort därefter Pixbos ledningsmål. Pixbo satte sedan 3-2 i powerplay med drygt sex minuter kvar av andraperioden och tog sakta över spelet allt mer. Även 4-2 kom i slutet av perioden, strax innan pausvilan.

I sista perioden är Pixbo klart starkare och drog tidigt ifrån. Lerum skapar ett antal halvchanser, men Pixbo väger tyngst och vinner till slut med 7-2.

En klart godkänd första match från våra herrar som stod upp starkt mot ett bra motstånd.