Storseger mot Fristad!

786
Foto: Christoffer Sturesson

FBC Lerum genomförde under gårdagen sin andra träningsmatch när man gästade Fristad GoIF hemmahörande i division 1 Södra Götaland under den kommande säsongen. Efter en trevande start så kunde Lerum vinna stabilt.

Lerum kom återigen till start med en något sargad trupp där en del namn saknades. Tillbaka efter att ha missat matchen mot Pixbo var dock William Ljunqvist, Simon Bjerthin, Johan Hassdal, Martin Roos och Viktor Wedlin.

Det blev en trevande start från Lerum där Fristad vann mycket dueller till en början. Hemmalaget hade ändå svart att vaska fram de riktigt heta lägena och när de kom igenom var ”Weddan” stabil i Lerumsmålet. Efter att Lerum tagit ledningen via Joel Ekström halvvägs in i perioden så lossnade spelet för Lerum och en klar uppryckning syntes. William Ljungqvist stod för en soloprestation när han hängde in 0-2, innan Fristad reducerade strax därefter. Lerum avslutade sedan perioden med ett mycket fint mål där Noah Johansson slog in den ensam på bortre efter fint förarbete av Ekström och Fredrik Bäckman.

Lerum rivstartade den andra perioden och bjöd publiken på riktigt bra innebandy. Efter bara 42 sekunder kom 1-4, återigen Noah Johansson framspelad av Bäckman. 1-5 kom efter att Joel hittat Johan Hassdal i höga slottet som satte dit sitt första mål för säsongen. Lerum dominerade här matchen ordentligt vilket tvingade Fristad till en time out. Den hjälpte föga, för innan klockan hunnit upp till tio minuter i andraperioden så satte William sitt andra för dagen fram till 1-6. Halvvägs in i perioden så tackade ”Weddan” för sig och lämnade över ansvaret för Lerumsmålet till kollegan Robin Pagoldh. Robin provades direkt av hemmaspelarna, men räddade via en strålande parad. Efter en sänkning av tempot under sista delen av perioden så blev det inga mer mål utan ledning för Lerum med 1-6 inför sista perioden.

Ett tidigt powerplay i tredjeperioden resulterar direkt i ett mål för Lerum på frislag till 1-7. Halvvägs in i tredje reducerade Fristad till 2-7 efter en fin spelsekvens där Lerum inte hängde med. Efter det tog Lerum återigen tag i matchen och kunde gjorde ytterligare tre mål och det blev en stabil Lerumseger med hela 2-10(1-3, 0-3, 1-4).

Tränare Anton Olofsson var efter matchen nöjd med den för dagen lilla truppen presterade.
En del spelare borta, men för att vara 11+2 så gör vi en bra insats. Vi har 20 bra minuter där vi gör sju mål på dem och det kan vi ta med oss. Vi tar även med oss att många spelare ger fina kvitton på vad vi i ledarstaben vill se.

Nästa helg väntar dubbla matcher för FBC Lerum. På lördag får ni chansen att se FBC-spelarna på hemmaplan när Varla gästar Rydsbergshallen innan man på söndag beger sig till Aktiviteten för möte med Mölndals IBF. Både Mölndal och Varla kommer spela i division 1 Södra Götaland den kommande säsongen.

Lördag  17/8 16.00 FBC Lerum – Varla IBK – Rydsbergshallen
Söndag 18/8 13.00 Mölndals IBF – FBC Lerum – Aktiviteten A