Sofia Brydolf förlänger sitt kontrakt och testar allsvenskan!

579
Sofia Brydolf tillbaka och levererade 2+1 Foto: Christoffer Sturesson

Vår egen produkt, Sofia Brydolf, tog stora kliv under säsongen 2018/2019 och utvecklade sitt offensiva spel flera nivåer. På 39 matcher, div 1 och JAS, producerade hon hela 73 poäng fördelat 42 poäng i div 1 och 31 poäng i JAS. Sofia har och ihop med sitt hårda arbete utan boll utvecklats till en mycket skicklig tvåvägsforward. Hennes seriositet till sporten är beundransvärd och en solklar förebild för unga killar och tjejer att ta efter.

Sportchef Mattias Flodén kommenterar:
– Alla träningstimmar som Sofia på ett målmedvetet sätt lagt ner för att utvecklas har gett stort resultat. Vi har därför under vår och sommar haft dialog om bästa möjliga upplägg för henne och hittat en överenskommelse om fortsatt spel med FBC Lerum samt tecknat en dubbellicens med allsvenska IBK Göteborg. Vi är mycket glada över möjligheten att ha Sofia med oss i vår nystart med damlaget samtidigt som hon välförtjänt får möjligheten att träna och tävla på en högre nivå.

Sofia säger så här om FBC Lerums nystart.
– Jag tror starkt på upplägget i år. Känns helt klart som ett lovande recept för att placera oss högt i tabellen med större satsning på damerna, en del nytillskott till truppen och ny arena dessutom. Det ska bli väldigt spännande att se vad vi kan åstadkomma.

Sofias syn på kombinationen FBC Lerum och dubbellicens med IBK Göteborg.
– Jag tror att det kommer gynna min utveckling att spela i de olika miljöerna – i ett rutinerat Göteborg där jag får utmanas på högre nivå och i ett satsande Lerum där jag efter två säsonger i division 1 vet vad det innebär och känner mig hemma i min roll.

Nästa helg får vi se damerna i matchspel för första gången denna säsong. Då väntar spel i Björnslaget.
Spelschema hittar du här