Damlaget plus 3 lag till spelar Björnslaget i helgen

356

Vårt damlag spelar Björnslaget i helgen men FBC representerar även med tre stycken utvecklingslag – herr- och herrjuniorlag ur akademin och D3-damlag.

För damlaget är det första framträdandet för säsongen och dessutom första tillfället där nye coachen Peter Hugosson får leda sitt lag för första gången. Laget spelar i Grupp B, en femlagsgrupp där man kommer att möta Björklinge, Sarpsborg (NO), Varla och Lund. En oviss grupp för vårt damlag som har fokus på spelet mer än på resultatet. Ett nytt spelsystem ska sätta sig och laget kommer dessutom att spela de fyra gruppspelsmatcherna med två olika lag för att ge alla speltid och att ge Hugo möjlighet att se tjejerna in action.

”Det har varit fantastiskt positivt att se tjejerna ta sig an det nya spelsystemet och jag är nästan lyrisk när jag ser den tekniska nivån de presterar i övningarna. Det finns en ruggig potential i det här gänget.”, säger Hugo inför helgens turnering.

”Vi är i en uppstartsfas fortfarande men vi har ju aldrig ju aldrig haft en sån kvalitativ bredd tidigare. Spelar ju nu i helgen med två lag egentligen fördelat på två matcher. Nu finns det konkurrens på tre femmor – det har vi inte sett i FBC:s damlag på mycket länge.” fyller FBC:s damansvarige Mattias Flodén i. ” Det finns dessutom ytterligare några spelare som är på väg in i truppen som inte kommer att spela nu i helgen och så fyller vi på med massor av talanger i D3-laget – det ser jättebra ut

De andra tre lagens spelschema hittar du här:

FBC Lerum D3 spelar alltså också i damturneringen

FBC Lerum Utveckling spelar i herrturneringen

FBC Lerum Utveckling i HJ18-turneringen