Positiva besked i Björnslaget för Utv-lagen

145
Foto: Christoffer Sturesson

I helgen spelade även klubbens Utvecklingslag Björnslaget. Både herrarna och damerna fick fina svar och bra resultat med sig. För många spelare var det första gången man spelar seniormatcher.

Herr3-laget hamnade i en relativt tuff grupp med bland annat division 2-motstånd. Fokuset i cupen låg på att sätta försvarspelet och få testa lite olika femmor. IBK Göteborg var först ut på lördagen.

– Vi visste att det här skulle bli vår tuffaste match i gruppen, säger coach Andreas Franzén. Vi la stort fokus på att få ihop försvarspelet vilket i sin tur resulterade i att Göteborg inte kom till så jättemycket farliga lägen. Resultat blev 4-1 och vår ”Pantamera 1”-femma gick 3-0- mycket imponerande!

Nästa match var mot norska Lilleström.

– Ett fysiskt lag som inte hade jättemycket tanke med sitt spel utan tutade och körde mest, kom ändå till rätt farliga lägen i omställningarna när vi var oskärpta, men Sigström stoppade det. 3-1 slutade matchen till vår fördel, en trött match där vi var oskärpta i både jobbet utan boll och i avsluten sista 3e delen av banan.

Inför lördagskvällens match mot Frölunda div 6 var gruppsegern redan säkrad.

– Gäller att få med sig en god känsla in i slutspelet, så vi gick lika hårt ut som vi brukar. Här märktes det att det var skillnad mellan divisionerna då Frölunda inte hade något att komma med. 8-0 efter första 20 min och 12-1 när matchen var färdigspelad.

I 16-delsfinalen stod IBF Horsby för motståndet, segern skrevs till 4-0.

– Vi hade problem när Horsby valde att ligga kvar efter tappad boll och de lyckades återerövra en hel del bollar och komma till avslut, i uppställt försvar kom de aldrig riktigt till några farliga lägen, utan endast när vi gjorde misstag. Trygg och säker seger.

I kvartsfinalen stod norska Elitserielaget, Tunet IBK, på andra sidan med före detta SSL-spelare, norska landslagspelare. Här tog det stopp för herrarna, 0-7 till norrbaggarna.

– Ett alldeles för skickligt motstånd, som egentligen spelade innebandy på väldigt likt sätt som vi själva gör. Mycket rutin, storleken på sin sida, fin offensiv och ett bra presspel som vi inte lyckades lösa och vi fick se oss besegrade. Här storspelade Nicke i målet och höll ner siffrorna! Allt som allt är jag väldigt nöjd med helgen där man fick se många nya spelare på herrnivå och de löste det galant. Det blev många matcher då vi spelade i JAS-serien med i stort sätt samma spelare, så man fick en hel del svar!

Dam3-laget prövade sina seniorvingar genom att direkt på lördagmorgonen ställas mot IBK Varla. Underläge 0-1 efter första perioden men vändes sen i till seger med 5-3 efter grym start på andra perioden med tre relativt snabba mål.

– Vår gameplan var att utnyttja vår fart och lägga till lite distinkta avslut vilket fungerade bra, rapporterar tränaren Daniel Lundgren. Vi gjorde allt rätt denna match och många utav våra juniorer visade hög klass och kommer göra väl ifrån sig på senior nivå.

Andra matchen spelades mot Älvstranden.

– Vi hade fullt upp med att försöka driva upp ett tempo som Älvstranden gjorde allt för att bromsa vilket gjorde att hela matchen kändes väldig seg. Seger med 8-3 men där tog vår ork slut.

Uddamålsförlust i tredje matchen, mot Björklinge 2-3, gjorde att laget var tvingade att plocka poäng i sista matchen för vidare avancemang. Willand hade minst lika trötta ben som Lerum men deras lite mer rutinerade spelare sparade på krafterna i rätt läge och orkade med nöd och näppe göra det lilla extra som krävdes för att vinna matchen med 2-1.

– Inget slutspel för vår del men vi fick med oss väldigt mycket inför kommande seriespel, framförallt i matchen mot Varla.