Positiva dambesked i Björnslaget

293

Helgens matcher i Björnslaget för vårt damlag och D3-lag gav många positiva besked och en tilltro inför säsongen som stundar.

Vårt damlag nådde kvartsfinal efter att ha vunnit sin grupp. Man vann där tre av de fyra matcherna mot Lund, Varla och norska Sarpsborg och spelade oavgjort i premiärmatchen mot Björklinge med en målskillnad på 14-8. Detta gjorde man efter att ha luftat hela truppen där varje spelare fick spela två av de fyra gruppspelsmatcherna. På så sätt fick matchdebuterande coachen Peter Hugosson testa sitt nya spelsystem vilket uppenbarligen slog väl ut.

I kvartsfinalen fick man sen möta det som kom att bli ena finallaget, Falun Ungdom, i en tät match som avgjordes i slutsekunderna genom ett sent Falumål.

Coach Hugo kommenterade första cupen så här:

”Falun fick en snöplig kontring 2 mot 1 och gjorde 1-2 med 13 sekunder kvar – så jäkla tråkigt för tjejerna. Jag har fått många svar och nästan lärt mig alla namnen ;-). Jag tycker att vi har varit bra i det ”nya” försvaret och inte släppt till så mycket chanser. De flesta insläppta målen har kommit efter att vi varit för bekväma och gett bort bollen – bjudningar helt enkelt. Offensivt – som vi för övrigt inte lag nån träningstid på än – blev vi bara bättre och bättre för varje match. Trots att vi inte tränat uppspel löste tjejerna det galant i helgen. Det finns en otrolig potential i detta laget som kan bli bra men det kommer att ta några veckor till plus några matcher in i serien så vi får inte ha för stora förhoppningar i början”

Vårt D3-lag som bestod av vårt JAS-lag var på vippen att ta sig till slutspel men en uddamålsförlust i sista matchen satte stopp. De vann dock två av de fyra matcherna och fick uddamålsförluster i de två andra. Många positiva besked där också efter en lång lördag med fyra matcher fram till sena kvällen.