Seger mot Allsvenskt motstånd

509
Foto: Christoffer Sturesson

FBC Lerum vann klart och rättvist mot allsvenska nykomlingen IBK Lidköping under söndagen i Lerums Arena.

Lerum ställde över Viktor Wedlin, Christian Åhman och William Ljuqvist i denna matchen, medan Oscar Ahlsen och Joakim Fors bara spelade sista perioden, istället klev yngre förmågor fram och visade framfötterna.
– Vi hade 3 spelare med SSL-erafernhet borta, vilket tyder på en bra bred. Robin stabil och bra i kassen, står dessutom för en assist vilket alltid är kul att se från en målvakt, säger Anton Olofsson efter matchen.

Trots seger mot motstånd från en högre serie så var Anton inte nöjd med prestation i stort.
– Jag tycker vi gör en av våra sämre matcher hittills på försäsongen, men det är givetvis skönt att kunna vinna ändå. Det mest väsentliga den här tiden på året är prestationen och den tycker jag kunde vart lite bättre, men resultatet var helt klart godkänt.

För FBC:s del så stack Robin Strömberg, som återvände till Lerum inför denna säsongen, ut med sitt vägvinnande spel enligt Anton som även lovordade fler av de yngre talangerna.
– ”Bobban” ser riktigt fin ut för tillfället, bra i spelet med boll och rejäl i duellspelet! Vi luftade lite yngre förmågor och kul att se att dem fortsätter att ta för sig.

Redan på onsdag väntar det allsvenskt motstånd på nytt när Lerum reser till Askim och Salming Arena för bortamöte mot Lindås Rasta IBK. Matchstart 19.30