Dubbla finalplatser i Salming Start Cup

255

Försäsongscup i Askim med Lindås IBK som arrangör. Både P04 och F04 lyckades ta sig till final där P04 fick lyfta guldpokalen.

Flickor 04 ställdes mot Warberg IC i finalen. Ett Warberg som man slagit i gruppspelet. Nu blev det istället revansch för Hallänningarna och segern skrevs till 1-5 för de blå. Stort grattis till silvret i alla fall tjejer!

De både deltagande Lerumskillagen hade en nykomponerad tränarstab med Andreas Franzén, Joel Ekström, Oscar Lundahl och målvaktstränare Robin Pagoldh.

P03 kom 3a i gruppen efter att ha spelat 0-3 mot Göteborg i sista omgången och B-slutspelet väntade. Där mäktade man tyvärr inte med Pixbo och åkte ut. Mer framgång resultatmässigt var det för P04.

Andreas Franzén kommenterar:

– Vi inledde gruppspelet med en riktig plattmatch mot Lindås där ingenting stämde, men vi höll ändå taktpinnen målmässigt och även om vi själva inte var nöjda med matchen så var vi ändå värda 3 poäng. Nu blev det lika 4-4 så man var rätt besviken på fredagen.

På lördagen var det ett nytt lag Lerum fick se i matchen mot Pixbos 04or.

– Kändes som att de var lite nerver mot Lindås som i denna matchen försvann, vi rullade boll bra och skapade mycket lägen. Slutresultat skrevs till 6-0.

Den andra matchen för dagen och sista i gruppspelet var mot Träslövsläge, den gick Lerum vinnande ifrån med 5-2 och gruppsegern var bärgad.

– Vi byggde vidare från det vi fick se mot Pixbo och kom ut ännu starkare här. Mycket energi både på bänken och på plan och det var aldrig riktigt något snack om vilka som skulle vinna.

I semifinalen på söndagen väntade Partille. Ett Partille som vi bara för några veckor sedan mötte i en träningsmatch.

– Vi visste hur Partille spelade och att de är riktigt bra med boll. Vi såg till att hålla dom utanför och i och med tidiga ledningsmål så var de tvungna att göra något för att vinna matchen vilket gjorde att vi fick träna på att lösa press samt omställningar. Kontrollerat och bra jobbade vi ner Partille och segern skrevs till 7-2.

I finalen väntade Lindås – samma lag som man mötte i gruppspelet.

– Lindås rivstartade med en tvåmålsledning efter 5 minuter och vi tvingades till att göra några ändringar. De hade en bra femma som var rätt vassa men när vi höll dom på utsidan så kände vi ändå att vi hade kontrollen. Nykomponerade firman Ågren/Vigge med Kullendal som center hade lekstuga ute på banan och resultatet sprang iväg, 9-4 seger.

Fick väldigt många kvitton från den här helgen och vi har en lång väg att gå och mycket att jobba på. Bra att vi reser oss i underläge och tror på det vi gör. Visar att vi är mentalt med! Kul!