Storseger i seriepremiären

280
Foto: Christoffer Sturesson

Det vankades premiär hemma i ”Ryddan” under lördagen när vårt HJ-JAS skulle ta emot Jönköpingslaget Östra SK i årets lite ”nyare” JAS-grupp med flertalet nya bekantskaper.

De 143 åskådarna skulle bjudas på ett målkalas. På förhand gick snacket om att Östra förväntades vara ett hårt jobbande lag med ett tight försvarsspel som många lag förväntas ha problem med. Här blev det raka motsatsen då man efter 3.57 och lyckats göra 3-0 och tvingade bortalaget att ta timeout.
– Vi hade nog inte räknat med att det skulle trilla in så lätt. Vi trodde på ett mer kompakt och tight Östra som istället klev högre och gav oss enorma ytor, säger Rasmus Larsson.

Efter period ett så hade man gått upp till hela 8-0 fördelat på fyra olika målskyttar.
– Vi pratade inför period två om att behålla fokus, att hela tiden behålla tryck och ha en vilja att göra mål.

I period två så föll det hela åtta nya mål för hemmalaget där även Östra kunde peta in en reduceringen.
– Deras mål bjuder vi på, alldeles för snälla i eget slott. Känslan är att vi tappar lite tempo, men ändå lyckas göra åtta nya mål vilket är klart starkt och positivt.

Det slutade till sist hela 22-1 där det i sista perioden duggade in en hel del utvisningar där hemmalaget nyttjade chanserna gång på gång.
– Ändå ”gött” att se att vi i sista perioden försöker hålla upp tempot och vill en hel del. Att göra 22 kassar är starkt, att hela tiden mata på. Vi får med oss en go målskillnad för framtiden. VI har även ett gäng olika målskyttar vilket är gott att se.

I nästa omgång väntar istället Jönköping, en betydligt tuffare uppgift.
– Ja där lär vi få bekänna mer färg. JIK har ju som tradition att vara starka och även om man senaste åren inte haft samma framgång så är man ett klart starkt lag.

Nästa hemmamatch för HJ-JAS spelas i början av oktober.
FBC Lerum – IBK Alingsås
Söndag 6/10 kl:16.00
Rydsbergshallen