Rutinerade Nina Olsson återvänder!

345
Foto: Christoffer Sturesson

Forwarden Nina Olsson har ett långt CV med flertalet elitsäsonger med Pixbo och Göteborg. Vid 36 års ålder brinner hon fortfarande för innebandyn, vill träna och bidra. En förebild för våra yngre spelare i truppen. Nina är vårt sjunde nyförvärv tillika en återvändare från säsongen 2016/2017 när damlaget nådde en allsvensk kvalplats och ett dubbelmöte mot Nykvarn.

Sportchef Mattias Flodén kommenterar:
-Att Nina väljer att komma tillbaka till FBC Lerums damlag betyder mycket, både sportsligt och socialt. Med erfarenhet, energi och inställning lyfter Nina sin omgivning både innanför och utanför sargen. Hon besitter en bollskicklighet i duellspelet som gör att vi kan sätta fast och etablera anfallsspel. Nina har också en naturlig instinkt att ta bollen rakt mot mål och är ett hot med sina direktaktioner. Ett finfint nyförvärv!

Nina säger så här om återkomsten till FBC dam:
-Kul med innebandy! Är återigen mammaledig så det passar bra med miljöbyte några kvällar i veckan:)

Om lagbygget och nye huvudtränaren Hugo:
-Väldigt nöjd med vår nya tränare. Han är lugn och har fötterna på jorden. Vi får spela väldigt fritt och det ger oss utrymme till mycket kreativitet och fantasi. Vi lär oss ett nytt spelsystem och det tar tid innan allt sitter, men jag tycker det ser positivt ut.

Landslagsuppdrag väntar. Berätta för oss:
-Jag har fått äran att än en gång få spela med det Thailändska landslaget i både SEAgames (en stor turnering som hålls i Filippinerna i år) och VM i Schweiz senare i december. Det hela startar med träningsläger i Tjeckien först, med start i slutet på oktober. Sedan bär det av till Bangkok en vecka i november, för att senare åka vidare till Manilla och spela SEAgames. Direkt efter den turneringen åker vi raka vägen till Schweiz och spelar VM. Så det blir ett avbrott från klubbspel och laget, men en oerhörd häftig resa väntar, om allt går som vi tänkt oss.

Vad tror du om FBC dams slagstyrka denna säsong:
-Jag ska vara ärlig och säga att jag inte har full koll på lagen i div 1 sen några år tillbaka. Men går vi efter det nya spelsystemet och hjälper varann hela vägen så vågar jag ändå tippa oss som topp 4. Vi har en bra blandning på äldre och unga som gör att vi kompletterar varann.

Varmt välkommen tillbaka till FBC Lerum!