DJ-JAS mot Partille i seriepremiären

196
Foto: Christoffer Sturesson

Idag inleder äntligen DJ-JAS sin säsong när man spelar mot grannkommunens Partille IBS i Qvisthallen kl 18.45

Ebba Johansson har i år blivit utnämnd som lagkapten för laget och hoppas kunna axla det ansvaret.
– Det är kul att få förtroendet och ska bli roligt att få vara med och driva laget framåt, säger Ebba själv.

Från förra säsongen så finns Jonatan Kaldrup kvar på ledarsidan, men han har fått en ny kollega i FBC profilen Pontus Persson som kommit in och Ebba tycker det känns bra med tränarduon.
– Det känns väldigt bra och spännande! Roligt med Pontus som är så duktig spelare själv. Han och Kaldrup kompletterar varandra väldigt bra som tränarpar och det känns som att de har en tydlig plan för oss.

Ni har hunnit spela några träningsmatcher, men hur har er försäsong varit?
– Den nya truppen har tränat med varandra ett par månader nu så jag skulle säga att vi har spelat ihop oss ganska bra. Vi har ett par matcher i benen så nu känner vi oss mer än redo för premiär.

Vad har ni för förväntningar på säsongen?
– Hela laget har höga förväntningar! Vi ställer stora krav på oss själva och hoppas kunna ta med oss det stundtals goa spelet vi hade i förra säsongen in i denna. Vi är tippade att sluta i mitten av serien, men jag skulle inte underskatta oss.

Premiären spelas mot Partille IBS, tankar inför matchen?
– Partille har en del individuellt duktiga spelare och en del nya, unga som kan överraska. Jag förväntar mig att det blir en tuff match, som det alltid är mot Partille.

Vad blir viktigt för er om ni ska vinna premiären?
– Det som är viktigt för oss är att vi sätter vårt försvarsspel och jobbar som ett lag. Sedan måste vi också vara med i matchen från början. Men med tanke på att det är seriepremiär och att vi har jobbat för detta länge tror jag att Partille kommer att få möta ett minst sagt taggat Lerum.

Se till att åka till Qvisthallen och stötta tjejerna idag fredag när matchen startar kl 18.45!