Underläge vändes till två poäng

149
Foto: Martin Wallén

Under lördagen så reste Lerum till Wallenstamhallen för bortamöte mot ett ungt Pixbo Wallenstam. Det blev en match där Lerum fick slita hårt för poängen när de segrade efter förlängning.

Pixbo skulle visa sig kvicka och spelskickliga när de omgående satte Lerums försvarsspel på prov. Pixbo tryckte på, men Emelie Andersson som gjorde sin första match i Lerumsmålet denna säsongen stod för ett antal vassa räddningar som blev viktiga för Lerum. Pixbo tog ledningen mot slutet av förstaperioden när Lerum till slut inte kunde stå emot.

Under de första tio minuterna i andraperioden så stämde inte mycket i Lerum. Pixbo malde på och gick upp till 3-0 innan Lerum samlade styrkorna och kunde mot slutet av perioden närma sig när Julia Tjäder vände bort sin back och kallt lyfte in reduceringen till 3-1.

Lerum satte fart i inledningen på tredjeperioden med fokus att hämta in underläget. Lerum fick tidigt utdelning när Josefine Wollberg skickade in 3-2 i powerplay. I mitten av perioden kom också kvitteringen när samme Wollberg tillsammans med Annie Dristig vann bollen bakom offensivt mål och Annie tog den snabbaste vägen till målet genom köksvägen och tryckte in 3-3. Efter målet så väntade en underhållande avslutning med två lag som ville vinna matchen och spelet svängde med stora målchanser åt båda håll. Precis i slutet av ordinarie tid så drabbades Pixbo av en ny utvisning som följde med in i förläningen.

Väl där kunde Lerum avgöra genom Sofia Brydolf, bara sekunderar efter att Pixbo blivit fulltaligt och Lerum snodde i och med det med sig bonuspoängen och är fortsatt obesegrade denna säsongen.

En match där spelet inte riktigt stämde för Lerum, men där laget visade en stark lagmoral och vände ett tufft underläge till seger. Nästa helg väntar IBF Backadalen på hemmaplan i Lerums Arena lördag 19 oktober kl 16.00.