Målsnål seger mot Stenungsund

409
Foto: Christoffer Sturesson

Lerum kom till bortamötet mot Stenungsund stärkt med två raka segrar. Stenungsund var dock obesegrat inför onsdagens möte och en lurig bortamatch på parketten i gamla Sundahallen, numera Stenungsund Arena, väntade.

Efter en jämn inledning av matchen där Lerum visade upp ett starkt försvarsspel så tog Lerum ledningen. Under en avvaktande utvisning tog Lerum ut målvakten och spelade 6 mot 5 och där hittade Noah Johansson in till Martin Roos i slottet till 0-1. Det fanns bud på fler mål från båda lagen, men 0-1 stod sig till pausvila.

Lerum inledde andraperioden starkt och Gustav Bäckevall bombade in 0-2 drygt tre minuter in i perioden. Båda lagens målvakter stod matchen igenom för flera fina parader vilket höll ner siffrorna. Lerum kunde ändå utöka sin ledningen i mitten av perioden när Fredrik Bäckman blev serverad öppet mål av Joel Ekström i powerplay till 0-3. Det blev inga fler mål i perioden utan ett starkt Lerum var i ledning inför den avslutande perioden. Tyvärr för Lerums del så fick Simon Bjerthin utgå med en befarad knäskada mot slutet av andraperioden.

En tidig hemmautvisning i början av sistaperioden kom efter en ful tackling som resulterade i två minuter, men den kunde mycket väl resulterat i ett hårdare straff. Lerum fortsatte vara effektiva med en spelare mer och Joel Ekström serverade återigen en lagkamrat öppet mål, denna gången till William Ljungqvist som skickade in 0-4 . Stenungsund skapade nerv i matchen genom att reducera till 1-4 strax därefter efter dubbla returer framför Lerumsmålet. Lerum var ändå stabila under sista perioden, höll undan och tog en viktig seger mot ett bra motstånd.

Anton Olofsson efter matchen.
– En skön seger! Jag tycker att vi kommer upp i en bra arbetsinsats för första gången i år. Stenungsund är bra, helt klart bästa laget vi mött så här långt, så det är starkt att vinna såpass kontrollerat som vi gör där ute på parketten. Jag tror inte många lag kommer plocka poäng borta mot dom i år.

– Bäckman gör sin bästa insats jag kan minnas i FBC-tröjan, Noah var briljant i spelet med boll och vid de tillfällena vi hamnade fel i försvaret så kom ”Weddan” upp fint och visade klass. I övrigt tycker jag försvarsspelet var bra överlag.

– Effektiviteten framåt är dock fortfarande ganska låg. Vi borde gjort 4-5 ”kassar” till, samtidigt som Stenungsund kanske också¨förtjänade något mer mål sätt till antalet chanser de skapade.