Fjärde raka för herrarna

301
Foto: Christoffer Sturesson

Herrarna reste upp till de värmländska skogarna för en tuff bortamatch mot Arvika som stod på lika många poäng som Lerum inför matchen.

Matchen inleddes som ett ställningskrig där båda lagen skapade bra målchanser, men det blev inte mycket att rapportera om. Inga mål eller utvisningar i första perioden och 0-0 inför andraperioden.

Vi hann hela vägen till mitten av andraperioden innan Arvika drabbades av en utvisning. I det efterföljande powerplayspelet så fortsatte Lerum vara effektiva när William Ljungqvist satte 0-1 efter en fin framspelning av Fredrik Bäckman. Lerum såg ut att gå till pausvila med 0-1, men med bara dryga minuten kvar så kvitterade hemmalaget till 1-1.

I tredjeperioden hände plötsligt allt på samma gång. I ett nytt powerplay så va återigen William påpasslig framför mål och satte 1-2. Samme William satte bara drygt tjugo sekunder senare 1-3 och tjugo sekunder efter det så fick Lerum en straff som Joakim Fors förvaltade fram till 1-4. Tre mål inom en minut och Lerum kopplade ett grepp om matchen som man sedan aldrig släppte. Arvika hann reducera till 2-4, men Lerum var återigen starkast i tredjeperioden och rann sakta ifrån och vinner till slut stabilt med 4-7.
En svårt bortamatch på en riktigt svårspelad plan som inte har fullstora mått. Arvika jobbade kopiöst hårt och gjorde det svårt för oss, men tycker ändå vi har kontroll på matchen och vinner rättvist. Är extra nöjd med tålamodet, noggrannheten och det hårda jobbet vi stod för, sa Anton Olofsson efter matchen.