En poäng mot Backadalen

181
Foto: Christoffer Sturesson

Damerna har inlett säsongen strålande och kom med ett antal starka matcher bakom sig till lördagens möte mot förra årets seriesegrare Backadalen.

FBC Lerum var utan sin lagkapten Mathilda Johansson denna matchen, istället axlade Stephanie Borg-Nilsson kaptensbindeln denna lördag inför hemmapubliken. Det var också hemmalaget som tog ledningen när heta duon Sofia Brydolf och Julia Tjäder samarbetade fram till 1-0 via en frislagsvariant halvvägs in i perioden. Hemmaledningen blev dock kortvarig då Backadalen både han kvittera och ta ledningen mot slutet av perioden efter att ha varit kvicka i sina omställningar.

Lerum tog över spelet allt mer i andraperioden och tryckte ner ett hårt jobbande Backadalen. Backadalen utökade, trots Lerumsdominansen, på sin ledning till 1-3 när man på nytt kontrade in målet. Lerums dominans i spelet skulle dock ge utdelning när Josefine Wollberg först bågade in 2-3 och Tjäder/Brydolf sedan ordnade kvitteringen till 3-3. Därefter stod lagen för ytterligare varsitt mål till innan pausvila och det var helt jämnt inför tredjeperioden.

Väl där kopplade Lerum greppet direkt när Stephanie Borg-Nilsson spelade fram till Tjäder som satte 5-4. Lerum hade sedan bud på fler mål, men istället för utökad hemmaledning så lyckades Backadalen kvittera till 5-5 i mitten av perioden. En dramatisk avslutning på matchen följde sedan när Lerum drabbades av en utvisning med mindre än tre minuter kvar att spela och där Lerum genom Tjäder ordnade ett friläge som tyvärr gick precis över ribban. Lerum rädde ut stormen och matchen gick till förläning.

Väl där behövde gästerna enbart 12 sekunder på sig innan de genom sin för dagen bästa spelare Lisa Tilly, sköt med sig bonuspoängen till Hisingen.
– Vi gör en helt okej match om man ser till helheten. Men vi måste minska misstagen i egen zon, annars kommer vi att få jobba i uppförsbacke i många matcher. Vi mötte ett lag som kommer att ligga i toppen, så en poäng är okej efter några dagars funderingar. Vi är fortfarande i en uppbyggnadsfas där vi har lagt mest tid på försvaret och det funkar bra även om det alltid kan bli bättre. Bara för oss att fortsätta nöta på, säger tränare Peter Hugosson om matchen.

Lerum visar fortsatt att man är att räkna med denna säsongen och har ännu inte förlorat under ordinarie tid. Nästa helg väntar Partille IBS på bortaplan i Qvisthallen. Lördag kl13.30.