JAS vill studsa tillbaka omgående

235
Fotograf: Christoffer Sturesson

För tredje helgen i rad så vankas det JAS-match för vårt HJ-JAS när man på nytt beger sig till Jönköping.

Förra helgen tog vinststreaken slut när man fick se sig besegrade av Hovslätt med 4-2.
– Helt klart säsongens tuffaste match sett till motstånd. Vi är bollförande i matchen och skapar många farliga lägen samtidigt som Hovslätt lever mycket på våra misstag och sina kontringar. Svårspelad match överlag och denna gången fick Hovslätt dra det längsta strået, säger Oscar Ahlsen.

Trots förlusten, vad kan ni ta med er från den matchen?
– Jag ser inget specifikt mer än att vi fortsätter med vårt grundspel. Vi kommer fortsätta med fina uppspel och tålamodet med boll och sen vet vi att lägen kommer att komma mot ett lag som Östra.

I höstens premiär så stod man för en ordentligt överkörning när man mötte Östra. En chockartad start gav man gästerna och man vann till sist med hela 22-1.
– Jag tror matchbilden kommer att spegla höstens match även om Östra spelat upp sig något de senaste. Vi ska se till att vi kommer tillbaka in i vinnarspåret direkt.

För Ahlsens egen del på sin backplats har det blivit två assistpoäng på sin sju matcher i JAS, men desto mer i division 3.
– Jag skulle säga att min höst har varit helt okej, inte helt nöjd men inte heller missnöjd. Oturligt med sjukdom men samtidigt ökar det bara motivation mer. Förhoppningsvis blir våren säsongens höjdpunkt för mig och laget.

Vem tror du under söndagens match kommer vara den som är extra het framåt?
– Första tanken är såklart Joel Ekström som besitter något utöver det vanliga men om man kollar de senaste matcherna har Marcus Burman varit extremt mål sugen och kan säkert panga in några från sin back position.

Matchstart söndag kl 12.00. För andra helgen i rad spelas matchen i Jönköpings Idrottshus D-hall.