Stabil storseger mot tabelljumbon

337
Foto: Christoffer Sturesson

FBC Lerums damer i div 1 hade nystart på söndagseftermiddagen mot bottenlaget Lindås och ett krav på tre poäng. Det var aldrig något snack om vart segern skulle gå och 9-2-segern (3-2, 3-0, 3-0) var självklar.

FBC Lerum började mycket bra med fint passningsspel och stor rörelse som satte griller i huvudet på Lindås. Massor av skott sköts mot Lindås – hela 15 stycken under perioden – men det var först 11 minuter in perioden som nollan spräcktes genom Sofia Brydolf som fick ett fint inspel av Annie Dristig. Sen fyllde Lerum på i snabb takt med ytterligare två mål signerade Annie Dristig och Ida Åberg. Det såg hur stabilt ut som helst men i 18:e minuten fick Lindås skapa match igen. Först ett fladdrande skott och därefter en straff och vips var det jämnt inför andra perioden.

Det visade sig att det var en litet hack i maskineriet bara. I andra perioden var det full gas igen och det vägvinnande spelet från första perioden togs fram igen. 4-2 gjordes efter 7.30 av Annie Dristig, ass Nina Olsson. Stina Jansson fick in ett långskott till 5-2, tid 8.09. 6-2 fick Josefine Wollberg petat in och det var en betryggande ledning inför sista perioden. Lite oroväckande var att kapten Mathilda Johansson haltade av planen i slutet av perioden men det verkade vara ok – hon var igång i sista perioden igen.

I tredje perioden var det ett trött Lindås som fick ägna sig åt försvarsspel när FBC spelade ut hela sitt register. Systrarna Johansson producerade 7-2 och matchens läckerhet var 8-2 när Dristig diagonalpassade Brydolf som hade öppet mål. Slutresultatet 9-2 trycktes till slut in av Frida Zätterman.

Coach Peter Hugosson var helnöjd efter matchen men blickade samtidigt fram emot nästa veckas seriefinal då Pixbo gästar arenan.

FBC Lerums lag gjorde i sin helhet en mycket stabil insats även om det var mot tabelljumbon. Det var bara dippen i 18:e minuten då Lindås fick göra sina mål som störde helhetsbilden.

Matchstatistik