Ludwig Bengtsson trivs i Lerum

504
Foto: Christoffer Sturesson

När Anton Olofsson tillsattes som huvudtränare för FBC Lerum herr så påbörjade arbetet med att hitta en radarpartner till honom. Efter en tids samtal så signade Ludwig Bengtsson på som assisterande tränare efter att senast ha tränat Träslövsläge utanför Varberg.

Det har blivit en kanonstart för Ludwig Bengtsson i Lerum och han trivs med tillvaron i Lerum trots många nya intryck och lärdomar under den korta period han varit tränare i a-truppen.
– Mitt första halvår i föreningen har varit väldigt lärorikt och roligt. Lärorikt på de sättet att jag varje veckar känner att min kompetens i innebandykunskaper blir bättre och att man får jobba mycket på detaljnivå. Det har från start funnits en röd tråd i det sportsliga vilket gör att jag känner en stor stimulans i det dagliga arbetet med att utveckla och coacha spelare.

Han är imponerad av allt från spelare till eventpersonal som brinner och andas Lerum och gör FBC Lerum till en bra förening.
– Miljön och förutsättningarna i Lerum är väldigt goda både sportsligt och organisationsmässigt. Vi har ett team bakom ledarstaben som supporterar och driver resan framåt. Även om de inte är frontfigurer så är arbetet i det tysta en stor del av framgången. Det gör att vi till 100% kan fokusera på laget och individerna. Det finns väldigt många personer runt laget i form av volontärer och funktionärer som hjälper till på våra matcharrangemang och som också de bidrar till att vi faktiskt levererar resultat. Det känns verkligen som att är många som har ett bultande hjärta för föreningen och vi är onekligen det lag som haft störst stöd på våra bortamatcher i de värmländska urskogarna.

Ludwig som är bosatt i Varberg kom in utan någon egentlig kontakt i Lerum, men det har funkat bra med kemin mellan han och resten av laget.
– Jag behövde ett miljöombyte både på och utanför plan för att fortsätta utvecklas som tränare. Många var tidiga med att öppna dörren in till gemenskapen och man kunde efter någon månad landa in sin plats i gruppen. Man kan väl kort och gott säga att jag inte förutspått en sådan här resa på förhand. Jag visste att det fanns duktiga spelare i Lerum, men att gruppen är så dedikerad i det vi kommit överens om är imponerande. Framåtsträvan bland våra spelare och ledare är enorm.

Något man aldrig vet på förhand är om hur kemin mellan olika tränare fungerar, men där har det klickat bra mellan Ludwig och Anton.
– Samarbetet har fungerat mycket bra och jag har bara positivt att säga om Anton och hans ledarskap. Spetskompetensen som han besitter vad gäller taktik och spelförståelse har gett mig många nya verktyg och också en stor stimulans i som nämnt tidigare att jag utvecklas och lär mig saker ständigt.
Det har också ändrat min syn på hur innebandy skall spelas.

– Vi har sedan start haft tydliga roller vilket gjort att det är lätt att gå till jobbet med vetskapen i vad man skall göra. I vårt samarbete är det helt prestigelöst vem som gör vad och att släppa över vissa delar i sin roll ligger naturligt. Vi har olika styrkor i våra tränarskap och det gör att vi tillsammans med Victor Eriksson sitter på en bred kompetens som jag skulle säga är unik på denna nivå.

Laget står på 13 segrar och bara 1 förlust efter 14 spelade matcher och toppar serien med åtta poäng inför helgens möte med Stenungsund. Många har börjat undra om det egentligen finns något stop för Lerum denna säsongen.
– Helheten är grunden för framgångarna. Laget, individen och organisationen. Vi har fått bra träff i det vi levererat hittills och det som är signifikant är som jag nämnde dedikationen. Alla är med på tåget och vet vad slutmålet i denna resa är och för att vända på uttrycket ”mycket snack och liten verkstad” så är det tvärtom i denna grupp. Vi är inte rädd för lite skit under naglarna. Det som kan stoppa oss är vi själva, men varför dra i handbromsen när vi kan köra på högsta växel och trycka på gaspedalen?

Lerum har tyvärr drabbats av ett antal skador längs vägen vilket gjort tuppen något tunn, men inget som oroar Ludwig.
– Läget i truppen är god och vi spelar alltid med det bästa laget. Sedan är det utan att sticka under stolen tråkigt att några individer behöver hållas på sidan, men rent sportsligt har vi levererat och det med besked.

Senast Lerum mötte Stenungsund så blev en tuff och tajt match där Lerum vann efter en målsnål historia.
– Det var en tuff vecka överlag med de på förhand kanske två tuffaste bortamatcherna i form av Stenungsund på sin parkett och Arvika med sin lilla mysiga hemmaplan. Vi har en bra formkurva i laget som jag inte ser någon hejd på. Vi kommer att ta oss an matchen med respekt och ödmjukhet i vetskapen av att våra motståndare är skickliga. Jobbar vi efter vår grundplåt samtidigt som vi står upp för varandra så kommer vi att hämta hem tre friska pinnar.

Matchen spelas imorgon lördag i Lerums Arena med matchstart 16.00, varmt välkomna!