Matchkrock ger nya spelare chansen i JAS!

317
Foto: Christoffer Sturesson

Det tighta spelschemat fortsätter att fortlöpa där matcherna avlöser varandra. Precis som båda våra seniorlag så kommer även vårt HJ-JAS vara igång i helgen, denna gången borta mot Alingsås.

Grabbarna som under senaste helgen slog Jönköping med 7-4 på hemmaplan.
– En match där vi egentligen kommer upp i nivå i slutet av andra och i början av tredje. Väl där kommer målen och vi rycker. I övrigt känns det ganska avslaget, vi har ingen direkt energi, har emellanåt svårt att komma in på insida och många moment känns halvhjärtade, säger tränare Rasmus Larsson.

Man hade en 7-2 ledning i period tre innan JIK kunde reducera två gånger om och även kosta på sig att missa en straff.
– Tycker vi har en del märkliga beslut med boll där vi sätter oss själva i skiten. När vi leder så handlar det om att spela smart, stort och ge varandra rätt förutsättningar för att JIK inte ska få energi och hitta lägen. Nu gör vi istället tvärtom vilket vi får snacka om framöver.

Under lördagen så är det Alingsås som är motståndet, ett lag man slog med 13-4 tidigare i höstas.
– Till skillnad från ett par andra lag i botten så har Alingsås ett gäng duktiga spelare och har ett kunnande till att rulla bollen. Deras enda ”problem” är att de är såpass unga och om 2-3 år så kommer de vara riktigt bra i JAS om det får behålla alla sina spelare. Så det kommer bli klart tuffare denna matchen.

Laget i övrigt?
– Då A-laget spelar samtidigt så är det många spelare som får chansen som kanske spelat mer sporadiskt tidigare. Vi hoppas att dessa visar att de är spelsugna och visar att de vill ha en plats.

Vad vill du se i övrigt?
– Att vi inte tar 1,5 period på oss att vakna, utan att vi är redo från start och framförallt ger varandra energi på ett annat sätt. Det i sin tur leder till att spelet kommer klaffa bättre. Vi kommer förmodligen ha en del boll och jag hoppas vi kan hitta lite mer avslut och skapa lite mer situationer än vad vi gjort det senaste.

Matchen startar kl 17.00 i Stadsskogshallen.