Damerna hakar på i toppstriden

183
Foto: Christoffer Sturesson

Lerum var revanschsuget efter förra veckans förlust mot Partille. Det syntes att det var ett laddat gäng som satte högsta fart på parketten i Valhalla när en härlig trepoängare spelades med hem till Lerum.

Lerum tryckte på direkt med en hög fart och intensiv press som inte gav Guldheden någon chans att andas. Guldheden hade svårt att ta sig över halva plan när Lerums backar gång på gång tog hand om hemmalagets längre uppspelsförsök. Framåt så snurrade Lerum på bra, men ett kompakt hemmaförsvar höll Lerum på utsidan och de riktigt farliga målchanserna var lätträknade i den första perioden. Det var via en kontring som Lerum skulle göra periodens enda mål när Sofia Brydolf visade på kyla och placerade in ledningsmålet.

Hade Guldheden lite boll i den inledande perioden så var Lerumsdominansen än större i den andra. Lerum släppte knappt igenom ett enda skott på mål och de få avslut som slank igenom tog Laura Ekman lätt hand om. Det blev också en drömstart på perioden när Mathilda Johansson först ökade på till 0-2 innan systrarna Brydolf strax därefter stod för ett fantastiskt samarbete fram till 0-3. Annie Dristig bågade sedan rakt igenom Guldhedens försvarsbox innan hon drog in 0-4 i det bortre krysset.

Tredjeperioden blev en transportsträcka mot en Lerumsseger. Sofia Brydolf ökade på till 0-5 via en retur på Nelly Larssons avslut, innan backen Edda Gudnadottir gjorde sitt första mål i a-lagströjan efter att ha följt med upp i ett anfall och rakat in sin egen retur precis framför mål. Kapten Johansson blev sedan tvåmålsskytt till 0-7 innan Guldheden lyckades spräcka nollan och reducera till 1-7.

En stark och solid insats från Lerum som hänger på i toppen och kampen om en kvalplats. 6 poäng skiljer nu mellan topp 4 som slåss om två kvalplatser!

Nästa match spelas på måndag kl19.00 i Lerums Arena C mot Lindome IBK.