Jämn start slutade i storseger

330

Det var toppmöte igen för FBC Lerum efter förra helgens spelledighet. Kumla, som fightas om en kvalplats, stod för motståndet och FBC Lerum vann till slut komfortabelt med hela 12-5 (2-2, 1-5, 2-5) i Viahallen efter en jämn första period. Se fem av målen i appen Svensk Innebandy.

Lerum fick tillbaka två spelare som varit borta från skador – Erik Ström och Christian Åhman – och Tim Sandblom gjorde debut. Skönt att få fyllt på med spelare inför kommande kvalspel som nu är helt klart. Lerum har 16 poäng ner till tabellfemman och det är fem matcher kvar att spela. Inte för att det egentligen varit någon oro för att kvalspel skulle vara i farozonen men nu kan laget fokusera helt på att ta hem seriesegern och förbereda sig inför kvalspelet.

Matchen då…? Det var en jämn första period målsättning där FBC tog ledningen efter halva perioden genom Oscar Johansson assad av Christian Åhman. Kumla vände genom två snabba mål inom en minut och sen fick FBC reda ut ett boxplay också. Pontus Persson kvitterade till 2-2 efter 15.23 efter att Johan ”Joey” Hassdal haft lite lekstuga med tre motståndare på mittplan.

– Vi har bra koll på matchen. Tyvärr är vi inte tillräckligt påkopplade och bjuder därför in Kumla till att hålla jämna steg i 30 minuter, säger coach Olofsson efter matchen.

I andra perioden vände sedan matchen efter framförallt en händelse i 8:e minuten. Först tog FBC ledningen med 2-3 och 2-4 genom Joel Ekström och Johan Hassdal efter 3.27 respektive 8.02. Därefter skedde då incidenten som förmodligen vände matchen helt. När Martin Roos gjorde 2-5 på pass från Joel Ekström fick Kumlas målvakt hjärnsläpp och brottade ner Joel med ett strypgrepp runt halsen. Solklart Matchstraff 3 och en femminuters utvisning. Det innebar tyvärr även att Joel fick utgå från matchen med en senare bekräftad hjärnskakning.

Det långa powerplayet tog vid och när coach Olofsson inte ansåg att det var tillräckligt effektivt tog han överraskande timeout i 11:e minuten. Kort därefter gick gänget ut och 2-6 gjordes av Pontus Persson. Noah Johansson fyllde på med 2-7 efter 17.27 innan Kumla fick reducera till 3-7 innan periodvilan.

Kumla fick tydligen mod efter det sena reduceringsmålet och man gick ut och närmade sig Lerum genom både 4-7 och 5-7 inom dryga minuten i tredjeperiodens inledning. Efter det rasslade det bara i Kumla-målet och Lerum hann glida iväg med 5 bollar innan matchen var slut. FBC Lerum fortsätter sin segerrad och är nu uppe i 16 raka segrar med ett målsnitt framåt på 10 mål.

– Utan att egentligen prestera på topp vinner vi ganska komfortabelt. Orken tryter lite grann för Kumla och där kan vi glida ifrån målmässigt, summerar Olofsson.

Det blir bortamatch även nästa helg – då mot Kungälv som tog en viktig seger mot Alingsås i helgen och skapade ett bekvämare avstånd ner till nedflyttningsstrecket.

Matchstatistik