Storseger för damerna mot Lindome

204

FBC Lerums damer spelade på måndagskvällen sin 18:e match i sin jakt på kvalplats. Nästjumbon Lindome stod för motståndet och båda lagen var i stort behov av tre poäng. Det var Lerum som ville klart mest och storsegrade med 11-2 (2-1, 4-1, 5-0).

Det var ställningskrig i halva första perioden innan Lerum startade målskyttet när Annie Dristig bröt in och gjorde 1-0 efter 9.33. Så långt var det tämligen jämnt med ett något större bollinnehav för hemmalaget. Det tog bara sekunder för Lindome att kvittera och lika kort tid tills FBC återtog ledningen. Denna gång genom kapten Mathilda Johansson på assist från Edda Gudnadottir.

Andra periodens första 10 var strålande från FBCs sida. Det lades in en extra växel och rörelsen, passningarna och engagemanget var inte bara ett snäpp bättre än i första perioden. Det gav också resultat tre gånger om. Frida Zätterman gjorde 3-1 på inte kvällens hårdaste skott, Ida Åberg norpade påpassligt bollen bakom mål och med en snabb rörelse hittade hon fram till vinkel nog att få in bollen till 4-1. Mathilda Johansson hittade även hon samma bortre hörn som Ida och vi hade 5-1 på tavlan. Så långt hade det gått 7.08 och Lerum spelade riktigt bra ytterligare några minuter innan det blev soppatorsk i fem minuter. Då tog Lindome över helt – märkligt. På frislag fick de också reducera till 5-2 efter 16.20.

Matchens dittills snyggaste mål gjorde sedan Lerum när Mathilda Johansson med en spikrak passning hittade Julia Tjäder framför mål. Julia behövde bara lägga klubban i rätt vinkel och så gick bollen i en snygg lobb över målvakten till 6-2 efter 17.24.

Tredje perioden börjar med ett stolpskott till – Laura Ekman hade dem som vänner vid ett antal tillfällen denna kväll. Lerum trampar igång direkt igen och spelar som första halvan av andra. Nu är det bara ett lag på plan och Lerum har massor av chanser som också ger resultat. När Lerum spelar i boxplay snor Frida Zätterman bollen, går förbi sin motståndare och gör 7-2 efter 4.32. Inom loppet av en minut gör Lerum tre snabba mål. Julia Tjäder backhandar in 8-2, Frida Zätterman gör 9-2 och Ida Åberg 10-2. Då tar Lindome timeout…

Tiden rinner sedan iväg till femtonde minuten när Lerums press ger resultat igen. Då är det Julia Tjäder som gör sitt tredje och Lerums elfte mål. Målgörandet slutar där och FBC Lerum får en perfekt match i ryggen inför det mycket viktiga derbyt mot Floda nu på lördag kl 17 i Rydsberg.

Peter Hugossons mantra Hota, hota, hota eller tryck, tryck, tryck gav resultat i en fartfylld och kul match.

Kan vi få en repris på höstens fantastiska derby som slutade med tre FBC-poäng?

Matchstatistik