Åberg inför Lindome

165
Foto: Christoffer Sturesosn

Timmar kvar till matchstart i mötet mellan FBC Lerum – Lindome IBK i damernas division 1. Nedan följer en intervju med forwarden Ida Åberg inför kvällens match.

Ida återvände till Sverige inför denna säsongen efter ett år i USA och hamnade till slut i FBC Lerum, varför blev det Lerum?
– Jag valde Lerum för att jag ville få chansen att spela både division 1 och JAS. Jag tyckte också att nivån på träningarna var så bra och att tränarna är grymma i både div1 och JAS. Dessutom så kände jag mig väldigt välkommen!

Vi är i slutdelen av säsongen, men vad säger du om ditt snart första år i klubben?
– Det har varit en jättekul första säsong där jag känner att jag har utvecklats jättemycket! Lerum som förening känns seriös och jag upplever att de satsar och tror på oss.

Ni är i allra högstra grad med och slåss om playoff-platser. Är det en press eller bara kul att vara med i fighten?
– Att vara med i fighten om kval innebär en del press men det är mest kul.

Senast ni mötte Lindome blev det en tight match som vanns sent, hur ska ni göra för att ta en mer komfortabel seger denna gången?
– Vi har tränat mycket på våra uppspel så jag tror att vi inte kommer tappa bollen på mittplan lika mycket! Och så kommer vi förhoppningsvis ha längre anfall med bättre avslut!

Hur tror du matchen slutar och vem i Lerum tror du kommer sticka ut och göra en extra bra match ikväll?
– Det hade såklart varit väldigt roligt att få uppleva ett kval. Matchen ikväll mot Lindome tror jag att vi vinner med 5-2. Jag tror att Edda kommer att göra en riktigt bra match!