Seriefinal i HJ-JAS

341
Foto: Christoffer Sturesson

Idag onsdag så väntar en av säsongen höjdpunkt när vårt HJ-JAS tar emot Hovslätt på hemmaplan, ett lag som året innan våra 02:er, vann USM-16 med sin duktiga 01-kull.

Då förra helgens match blev inställd så har vårt HJ-JAS inte spelat sedan Borås borta i slutet av januari.
– Det är klart att vi gärna hade spelat matchen mot Vara/Lidköping för att få den i benen inför den här nyckelmatchen. Det var längesedan vi mönstrade fullt lag på match eller träning så det är självklart inte optimalt, säger tränare Rasmus Larsson.

Matchen mot Borås i sig var ingen större värdemätare då man vann den med 25-3 och det är alltså den insatsen man har med sig inför den här toppfighten.
– Det vi ändå gjorde bra i den matchen var att killarna i 60 minuter fortsatte tugga på, det var inga dippar utan vi gjorde det vi sa. Sen är det klart att motståndet i sig är för dåligt för att få ut något mer av egentligen rent spelmässigt.

Hovslätt är det enda laget man förlorat mot hittills då det blev en 4-2 förlust på bortaplan för drygt två månader sedan.
– Ser man tillbaka på den och matchbilden så är det något vi kan tänka oss igen. Vi ägde väldigt mycket boll och sett till klara målchanser borde vi vunnit, men vi behöver kanske snäppa upp skärpan och framförallt ta än mer avslut för att skapa mer situationer och andrabollar.

Då det endast skiljer en poäng lagen emellan så ser matchen ut att bli indirekt avgörande för förstaplatsen där man då kommer gynnas av att få chansen att spela både playoff 1 och 2 på hemmaplan om det skulle slå väl ut.
– Vi tänker kanske inte så mycket på hemmaplansfördel i playoff nu, utan mer på att vi ska ta revansch och jobba utifrån våra delmål. Gör vi det vi ska så tror jag vi har goda chanser.

Nycklar i övrigt?
– Att vi tar jobbet till 100 %, att alla bidrar utifrån sin roll, att vi är noggranna över hela planen och att vi vågar tro på det vi kan som lag.

Matchstart klockan 19.30 ikväll i Rydsbergshallen. Matchen blir troligtvis avgörande vilket av de två lagen som vinner serien och skapar sig dubbel hemmafördel i playoff-spelet!