Seriesegern är klar!

336

Det blev publikrekord för FBC Lerum i Lerums Arena när kommungrannen Alingsås var på besök i ett hett derby. Det blev t o m spännande i slutet av matchen när Alingsås närmade sig innan slutsignalen löd med 10-8 ( 3-2, 5-1, 2-5).

675 åskådare var på plats i Lerums Arena under denna sponsormatch som samarrangerades av UF-bolaget Event Promotion och FBC Lerum. Fri entré med massor av kul aktiviteter i arenan stod på agendan. Utlottning av lånebil från Börjessons Bil, tacosmakprov från Swedish Taco och 13 andra sponsorer var på plats där varje åskådare renderade fina intäkter till FBC Lerum.

FBC skulle vid seger vara klar seriesegrare men Alingsås hade massor att spela om då Arvika och Floda jagar bakifrån. Det var en ny yngling som fick stråla mest i Lerum denna eftermiddag. 16-årige Tim Sandblom stod för matchens två första FBC-mål i 6:e och 9:e minuten efter läckra framspelningar. Däremellan missade även FBC en straff. Tim kunde fylla på med ytterligare två mål i matchen och blev bäste FBC-målskytt. FBCs tredje mål var ett härligt coast-to-coast-mål av Oscar Johansson. Men skärpan var kanske inte den bästa i hemmalaget denna match. Det var lite för många felpassningar som Alingsås fick utnyttja till kontringar. Två såna blev det under en minut och det var 3-2 inför andra.

Alingsås drog på sig en femminutersutvisning efter fem minuter i andra och Lerum passade där på att göra 4-2. FBC hade stort bollinnehav men fick inte komma till riktigt så många chanser som vi blivit bortskämda med och dessutom hade Alingsås målvakt Kristian Kjell en riktigt bra dag. Men från 16:e minuten och framåt dunkade Lerum in fyra mål och drog ifrån till 8-3 då Alingsås stuckit emellan med ett mål.

I sista perioden var det Alingsås som hade mest att spela för och man jagade framgångsrikt FBC. Reducering 8-4 i andra minuten följdes upp av Joel Ekströms halvvolley till 9-4. Alingsås gjorde sen två snabba mål igen efter slarv i hemmaförsvaret och 9-6 är inget säkert i innebandy. Men FBC Lerum säsongen 19-20 vill inte ge motståndarna några förhoppningar. Christian Åhman pricksköt in 10-6 innan Alingsås fick göra två mål till innan sirenen ljöd. Trots att man tog ut målvakten i slutet var det ingen fara på taket utan FBC kunde defilera in till serieseger redan med tre matcher kvar av serien.

Matchstatistik