Idas tre mål gav seger mot Stenungsund

257
Ida Åberg gjorde 3 mål! Foto: Christoffer Sturesson

Vårt damlag hade visserligen fortfarande en teoretisk chans på kvalplats men realistiskt är det bronsplattan som man får kämpa mot i de återstående matcherna. Först hade man revansch att utkräva på Stenungsund i Lerums Arena och det blev en härlig seger med 5-4 efter en sanslös vändning under två minuter och tre mål av Ida Åberg.

FBC kom till spel utan Julia Tjäder och Sofia Brydolf där den senare nu spelar resterande seriematcher med IBF Göteborg med den dubbellicens hon har.

FBC Lerum gjorde en riktigt bra första period med ett högt tempo och många chanser men det var Stenungsund som gjorde periodens två mål – inte så rättvist men Stenungsund har en riktigt vass femma som störde FBC.

I andra perioden var det ännu mer bollinnehav från Lerums sida och massor av skott men alltför ofta för enkla avslut där Stenungsunds målvakt utan problem kunde avstyra. Många skott var från långt håll och många andra efter lite för förutsägbara bågningsförsök med skott i dålig vinkel. 14-3 i skott säger en del om balansen i spelet men Stenungsund försvarade sig framgångsrikt och var emellanåt vassa i sina kontraattacker.

Lerum börjar tredje perioden fast inriktade på att vända den här matchen och man fick en perfekt start efter 2.20 då man äntligen fick fram bollen framför mål där Ida Åberg kunde stöta in bollen på Emma Brydolfs pass. Lerum fick dock inte glädjas särskilt länge då Stenungsund i början av 4:e minuten kontrade in 1-3. Nu studsade Lerum tillbaka och på frislag kunde Annie Dristig båga in i skottläge och sätta 2-3 efter 5-01. Bara 40 sekunder därefter händer det saker i andra målet – Stenungsund kontrar då in 2-4.

Sedan har vi en otroligt bra och lyckosam FBC-period. Under 2 minuter lyckas hemmalaget vända när man förutom skicklighet har lite tur med studsarna. Först kontrar Lerum och Ida Åberg väljer att prickskjuta reduceringen 3-4 efter 9.10. Minuten därefter får Sara Ljunggren fram klubben och styr upp Edda Gudnadottirs skott i krysset till kvittering 4-4, tid 10.23. I samma minut lyckas sedan Ida Åberg göra sitt tredje och Lerums femte mål när hon till petar in bollen precis framför mål.

Lerum drabbas efter sin andra utvisning efter 12.50 pga felaktigt avstånd då Laura Ekman har tur med stolpar och hjälm och man reder ut boxplayet. Lerum får sedan möjlighet att döda tid i ett powerplay som var tämligen uddlöst men tiden gick.

Stenungsund fick en chans till kvittering när FBC sista 1,5 minuten fick Stephanie Borg-Nilsson utvisad för spel med hand men Lerum lyckades reda ut det och man lyckas alltså med en härlig vändning med tre mål inom 2 minuter.

Matchstatistik