Formstark ”Bäcke” inför Fagerhult

210
Bäckevall gjorde kanonmatch! Foto: Christoffer Sturesson

Idag söndag vankas det dubbelarrangemang i Rydsbergshallen när vårt HJ-JAS tar emot Fagerhult/Mullsjö i den andra matchen, med matchstart 16.00.

Grabbarna kommer från en stark 8-4 vinst i toppmötet mot Hovslätt för drygt 1,5 vecka sedan.
– En bra genomförd match nästan rakt igenom. Vi dominerar totalt första perioden och vinner den rättvist med 4-0. I andra så vet jag inte riktigt vad som händer men såklart vi möter ett väldigt bra lag och det gör de att dem vinner den perioden med 4-0 till sin favör. I tredje så går vi in med den attityden att vi bara ska vinna till vilket pris som helst och samtidigt ta revansch från första förlusten på borta plan. Vi vinner sista perioden med 4-0 igen och vinner rättvist matchen tillslut med 8-4 vilket så klart var väldigt gött, säger Gustav Bäckevall.

För ”Bäckes” del så hittade han nätet tre gånger om i första perioden redan och hans form har varit klart uppåtgående när han som den målskytt han är, har börjat hitta nätet ordentligt.
– För egen del känns det bra och det är såklart väldigt skönt med utdelning på sina avslut så det känns bra för framtida drabbningar!

Fagerhult/Mullsjö placerar sig på en femteplats inför matchen, men har har bara en poäng upp till tredjeplatsen och det är en tuff match som väntar.
– Jag tror att det kommer vara en match bild där vi som i alla andra matcher kommer styra spelet och ha mycket boll. Vi måste dock vara noggranna i främst anfallsspelet som vi var mot Hovslätt om vi ska gå vinnande ur denna fighten. För som sagt det är inget dåligt lag överhuvudtaget som vi möter nu till helgen.

Mötet i höstas slutade med en 7-8 vinst för våra rödklädda juniorer då ett avgörande föll med enbart drygt 20 sekunder kvar, en match där man saknade flertalet spelare på grund av en matchkrock.
– Matchen borta sist var en väldigt jämn match nästan i 60 minuter. Men det som jag tyckte fällde avgörandet i den matchen var att vi hade en bättre bredd i truppen än vad dem hade som hjälpte oss att till slut knipa seger. Samtidigt så hade vi inte alla ordinarie spelare med oss i den matchen, men nu har vi det till matchen i helgen så det känns såklart lovade för våran del tycker jag. Det som vi kan ta med oss från den matchen är väl i stora drag att vi vet lite mer om deras lag och hur de spelar, som vi kan använda oss utav mer till matchen till helgen!

Vem tror du kan agera matchvinnare om det skulle behövas?
– Jag tror inte det kommer behövas, men jag jag gillar att göra mål själv så jag säger mig själv då! 😉

Matchstart klockan 16.00 i Rydsbergshallen!