Kapten Ström tillbaka efter skadeproblemen

327
Foto: Christoffer Sturesson

Erik Ström drabbades under hösten av en fotskada som höll honom borta från spel under ett par månader. Sedan februari har herrlagets kapten varit tillbaka och är laddad inför avslutningen på säsongen.

Du åkte på en jobbig skada under hösten, hur har det varit att tvingas följa laget från sidan?
– Ja precis. Tog sin lilla tid att komma tillbaka. Det har varit roligt att se gubbarna leverera vecka för vecka trots att man stått vid sidan. Samtidigt som det varit väldigt jobbigt mentalt att hålla ihop det och bara kunna bidra med att skrika.

Nu är du tillbaka och har ett antal matcher i benen, hur känns formen?
– Stämmer bra. Har väl tre matcher i benen nu och börjar komma tillbaka mer och mer. Kan inte påstå att jag hittat formen än, men jag är på god väg. Tar sin tid att komma tillbaka men huvudsaken är att laget presterar och att formen på laget är bra inför kvalet.

Lagkapten för laget i år, vad har det inneburit i extra ansvar och press för din egen del?
– Jag har fokuserat mest på att alla ska känna att dom bidrar på ett eller annat sett till gruppen. När vi haft dippar i matcher har det handlat om att verkligen pusha och visa rätt inställning till uppgiften. Sen handlar det ju givetvis om att sköta snacket och vara tränarnas ”förlängda arm”.

Ni fortsätter visa styrka trots lite sämre insatser under de senaste matcherna. Vad har de sämre insatserna berott på och hur har ni arbetat för att vända på trenden?
– Jag tror att de sämre insatserna har berott på att vi inte riktigt varit där till 110%. Sen har de också saknats den där extra skärpan för stänga matcher tidigare än vi gjort. För att vända på trenden så har vi jobbat med att vi ska slita för varandra och har rätt inställning till uppgiften och att vi verkligen ska vara påkopplade. Vi är medvetna om det och jobbar mycket på det inför kommande kval.

Två avslutande matcher nu innan det är dags för kvalspel. Först ut är Hagfors som kan bli en kvalmotståndare, är det extra viktigt att slå dem för att skapa sig ett mentalt övertag inför kvalet?
– Skulle vilja säga att det lika viktigt att slå Hagfors som vilket annat lag som helst i serien, men självklart kan det var extra gött att slå dem om vi får dom i kvalet sen.

Vad vill du ha ut från ert spel på lördag för att du ska kliva ifrån matchen nöjd?
– Det jag vill få ut av laget på lördag är ett hårt jobb och rätt inställning i 60 minuter. En bra prestation hade varit underbart. Då kan jag gå därifrån nöjd.

FBC Lerums herrar möter Hagfors IBS i årets sista hemmamatch under seriespelet imorgon lördag klockan 16.00.