Målkalas när herrarna tog nittonde raka segern

119
Foto: Christoffer Sturesson

Skövde IBF behövde tre poäng för att hoppet om att hålla sig kvar i division 1 skulle leva vidare, men trots en bra insats från deras sida så kunde Lerum vände två underlägen under matchen och ta sin nittonde raka seger.

Det började som det brukar för Lerum denna säsongen. Efter en tidig hemmautvisning så kunde FBC Lerum ta ledningen genom Noah Johansson efter två minuters spel, men sedan var det hemmalaget för hela slanten och under en period på tio minuter gick Skövde upp till ledning 5-1. En ny hemmautvisning med sju minuter kvar av perioden tog Lerum tillbaka in i matchen och innan pausvilan så hade Lerum krympt avståndet till underläge 5-4.

Lerum inledde den andraperioden med att kvittera när Christan Åhman prickade in sitt andra mål för kvällen och Lerum såg ut att kunna vända tillbaka matchen i sin favör. Hemmaspelarna ville dock något annat och kunde under andraperioden återigen kliva ifrån och såg ut att gå till pausvila med 8-5. Det va en svag Lerumsperiod där man trots mycket boll inte skapade några farliga målchanser. Precis innan pausvila lyckades ändå Christian Åhman reducera till 8-6.

I sista perioden så kämpade Skövde för att behålla sin ledning. Det kom en tidig reducering till 8-7 från Lerum som nu trummade på och visade upp ett bättre spel. Det dröjde dock till sista tio minuterna innan Lerum lyckades få hål på Skövde, väl där gjorde laget sju mål under de sista tio minuterna och Lerum vann till slut med 9-14.

Två svaga perioder från Lerum där spelet inte alls stämde. Huvudtränare Anton Olofsson ger bara tredjeperioden godkänt denna matchen.
– Starkt att fortsätta vinna. Idag hade vi två perioder vi helst vill glömma, men vi kan ta med oss ett 100% powerplayspel och en stark tredjeperiod som vi vinner med 8-1 vilket är strongt.