Underhållande seger i sista hemmamatchen i serien

407
Marcus Burman är oerhört stark på sin backplats.

Gästande Hagfors kom till Lerums Arena för att försöka bryta FBCs svit på segermatcher och för att säkra kvalplatsen till allsvenskan. Det ville inte FBC Lerum som tog sin 20:e!!! raka seger i denna div 1 Västra i och med vinst med 11-4 (2-0, 6-1, 3-3).

Hemmalaget har haft en liten knäck på formkurvan i de två senaste matcherna mot Alingsås och Skövde då man släppt in ovanligt mycket mål men denna lördagseftermiddag var det det riktiga FBC Lerum som åskådarna fick se. Extremt vägvinnande, precist och snabbt passningsspel som till slut ger målchanser efter tålmodigt nötande.

Matchen startade med en märklig situation efter bara sekunder. Hagfors vann första tekning och direkt därefter slog man en lyrboll mot Lerums mål där en Hagforsspelare bröstar in bollen bakom comebackande Oliver Cederqvist. Domarna hade dock sett ett hopp och målet dömdes bort. Oliver fick förresten rycka in som tredjemålvakt när ordinarie Viktor Wedlin sparades då han klämt ett finger i bildörren och Robin Pagoldh var bortrest. För att inte ha spelat en match eller tränat på ett år gjorde Oliver en otroligt bra insats och längre hoppades vi på att han skulle kunna hålla nollan.

FBC tar ledningen med 1-0 efter 5.17 efter en frislagsvariant där Hagfors glömmer Pontus Persson på bortre. Lerum har ett antal giftiga chanser då man rullar upp Hagfors men samtidigt är bortalaget på tårna och det märks att det definitivt är en match som gäller nåt och inget lag vill förlora. Första perioden är riktigt underhållande med två lag som verkligen vill spela innebandy och det smäller bra i närkamperna. Pontus gör även 2-0 när han uppmärksamt norpade en slarvigt slagen passning efter 15.56.

I andra perioden får FBC får efter dryga tre minuter spela powerplay och efter en stunds snabbt bollande får skyttekung Fredrik Bäckman läge och vinkel och trycker in 3-0 till hemmalaget. Därefter har Lerum sin klart bästa period i matchen där man i stort sett dödar den med fyra mål till innan det gått 12 minuter. Hagfors tar också timeout efter 5-0. Matchens snyggaste mål, 4-0, gör Fredrik Bäckman genom att tråckla sig genom ett antal motståndare och sen prickskjuta bollen i krysset, tid 8.26. Tim Svan gör 5-0 bara halvminuten därefter på pass från Markus Berntsson. Johan Hassdal drar in 6-0 med ett distinkt dragskott och Markus Berntsson sätter 7-0 efter 11.48.

Under den här perioden lägger FBC in en extra växel och det har känts som att den är inom räckhåll närhelst man vill.

Jag tycker vi genomför matchen på ett bra sätt, vi tar total kontroll på matchen så länge den ”lever”

Hagfors reducerar i sitt första powerplay till 7-1 i periodens sista minut men innan hesa fredrik låter får Joel Ekström ett kontringsläge och målvakten hinner inte ens sätta sig tillrätta innan han upptäcker att bollen sitter i krysset till 8-1 efter ett stenhårt handledsskott från Joel.

FBC fyller på med 9-1 efter bara 35 sekunder i sista perioden men sen får Hagfors, lite imponerande, ny luft och pressar bak Lerum och gör tre mål på 8 minuter. Bortalaget visar stark moral vilket kan är viktigt inför kommande kvalspel. 9-1 till 9-4 alltså mellan andra till 10:e minuten.

Men därefter sätter Lerum stopp för det roliga och gör två mål till innan det är färdigt för dagen. Seriens skyttekung Fredrik Bäckman gör 10-4 efter 16.30 och med fem sekunder kvar fastställer Pontus Persson slutresultatet 11-4 med en kall straff efter att Tim Svan våghalsigt brutit sig in framför mål. Krocken såg lite obehaglig ut och Tim blev liggande men tog sig till slut upp på benen.

Många i Lerum gjorde en bra match men Marcus Burman fick priset som bästa lirare men även Johan Hassdal och Oliver Cederqvist gjorde riktigt bra insatser. Vi har ju rätt höga förväntningar på det här fantastiska laget vid det här laget.

Coach Anton Olofsson tyckte efter matchen:

” Jag tycker vi genomför matchen på ett bra sätt, vi tar total kontroll på matchen så länge den ”lever” och det var precis den matchbilden vi ville ha, sen blir sista 10-12 minuterna ganska avslaget och vi går ner oss lite men överlag en bra insats.”

Nu väntar en spännande sista omgång när det blir ”hemmamatch” på bortaplan när det är derby mot Floda i Rydsberg på lördag kl 17.

Floda hade resultaten med sig på lördagen när Arvika förlorade hemma mot Kungälv och om Floda gör sin ”plikt” mot jumbon Romelanda imorgon kan man förlora mot FBC i sista omgången om det inte blir extrema slutresultat i den och Arvikas match.

FBC Lerum är klara för kval till allsvenskan och första matchen blir med all säkerhet lördag 21 mars i Lerums Arena – boka in detta!

Matchstatistik