Uddamålsförlust i Kungälv

221
Eleonora Björnum gjorde ett mål och assade till. Foto: Christoffer Sturesson

Trots stor skillnad i skottstatistiken till Lerums damers fördel och en bra genomförd match så blev det förlust i sista bortamatchen för säsongen. Kungälv vann med uddamålet 4-3 efter periodsiffrorna 0-1, 2-1, 2-1.

Lerum dominerar i första perioden där man tålmodigt spelar runt bollen i anfallszon och skapar en hel del lägen varav ett resulterar i mål. Ida Åberg gör i 10:e minuten 1-0 efter assist från Mathilda Johansson.

I andra perioden lämnade FBC fokuset i omklädningsrummet i pausen för Kungälv får en raketstart och med två snabba mål kvitterar man och tar ledningen innan det gått ens 2,5 minut. Efter den omskakande starten lyckades Lerum ta sig samman och presterar ett liknande spel som i första med mycket boll vilket till slut resulterar i kvittering genom Rosemary Burtenshaw – som därmed gör sitt första mål i FBC-tröjan – assisterad av Eleonora Björnum, som i sin tur får spela på en något ovan forwardsposition. Då har matchuret gått till nästan 8 minuter.

I sista perioden är det ställningskrig men Lerum får två mål i baken tämligen tidigt, precis som i andra perioden. 4.07 och 5.59 får bollen plockas ur mål och det är uppförsbacke för Lerum som nu har ett tvåmålsunderläge. Lerum pressar på under resten av matchen men lyckas inte göra mer än ett mål vilket Eleonora Björnum trycker in i 15:e minuten. Man tar ut målvakten men det vill sig inte.

Coach Hugo är besviken över den sura förlusten:

”Det är surt….många gör trots allt en bra insats men extra ros till Edda Gudnadottir, Frida Zätterman och Eleonora Björnum.”

Nu har damerna bara en seriematch kvar och det är hemmamatchen mot Zenith på lördag kl 16. Tyvärr är matchen betydelselös utifrån tabellplacering – Lerum blir fyra och Zenith femma. FBC Lerums damer har oavsett gjort en mycket bra säsong där man länge var med i kampen om kvalplatser och man har vunnit en av två matcher mot de tre lag som är ovanför i tabellen .