Roos förlänger

628

När handslaget var taget och signeringen var på plats kunde vi summera att Martin Roos fortsätter vara Lerum trogen ytterligare två säsonger.
– Valet var ganska enkelt från start. Lerum är en oerhört professionell förening som drivs de många eldsjälar som finns i organisationen. Dessa eldsjälar är vi väldigt tacksamma över och de är oerhört viktiga för oss.

Martin var en ny bekantskap för Lerum under förra sejouren i Allsvenskan. En säsong som kantades av stora utmaningar i spelet för sin fortsatta existens i ett av innebandyns finrum. Under sin första säsong i FBC gjorde Martin på dubbellicens sin plikt i moderföreningen Varla IBK där han var med och bidrog till att de laget tog sig till allsvenskt kval.
Denna säsong har Martin dedikerat sig till 100% FBC Lerum och han kommenterar så här hur säsongen varit.
– Personligen har vi en tränarstab som slitit för att inte nöja sig med ett godkänt resultat utan har siktet högre. Gruppen besitter ju otroligt mycket talang och erfarenhet innebandymässigt vilket gjort att vi haft en väldigt hög nivå mestadels av säsongen.

Laget stod väl rustat också inför säsongen. En av anledningarna till att man tog den Allsvenska biljetten.
– Uppenbarligen är vi bättre tränade än de andra lagen i serien. Nej skämt åsido det beror många delar i laget. En nykomponerad stab med kunskap som får ut mycket av varje individ. En grupp som älskar att tävla och framförallt ett skönt gäng som har väldigt roligt vid sidan av.
Martin lägger till en gnutta humor.
-Den stora skillnaden är att Fredrik Bäckman för första gången i sitt liv fått träna försäsong tillsammans med mig skulle man kunna tro. Men så var tyvärr inte fallet för då hade han kunnat göra betydligt mer poäng.

Foto: Christoffer Sturesson

Om du får måla upp scenariot i utvecklingen av nästa säsong, hur kan den se ut tror du?
– Personligen hoppas jag kunna bidra med min bästa säsong hittills. Lagmässigt är vi bättre rustade för allsvenskan än tidigare skulle jag säga trots en tuff serie på förhand. Det finns mer tydligare delmål samt mål ifrån start och laget har lite revansch mot sig själva att utkräva

Sportchef Magnus Johansson var märkbart nöjd med att Martin Roos är med i det fortsatta truppbygget.
– Vi är glada att Martin har valt att signa för två nya år. Martin har utvecklats mycket under gångna säsongen och han är en spelare som är användbar på många positioner. Han ger alltid allt för laget och stärker gruppen med sin positivitet.