Två nya år med Zäta

345

Den egna produkten forwarden Frida Zätterman, 19, har bestämt sig för en fortsättning med FBC Lerum. Zäta har tagit stora kliv under sina två säsonger med A-laget. Nu har hon valt att skriva på ett kontrakt som sträcker sig över två år.
– Jag vill vara med för att bidra och fullfölja denna resa som precis startat.

FBC skapade inför den precis avslutade säsongen en tvåårsplan med ett tydligt mål – Allsvenskan. När den första säsongen i resan stängdes kunde Lerum räkna in en fjärdeplats i tabellen. Zäta har under säsongen etablerat sig på riktigt som startspelare i laget. Hon säger så här om varför det blir en fortsättning i rött.
– Lerum är en klubb jag trivs i och det finns bra förutsättningar för mig att utvecklas här. Vi har denna säsongen visat att vi platsar i toppen av serien. Kommande säsong kommer vi definitivt utnyttja säsongens lärdomar.

Frida utvecklar också vad tvåårsplanen betytt för henne och laget.
-Det har verkligen märkts att något har satts i rullning. Engagemanget ovanifrån har smittat av sig på laget och vi har en gemensam seriositet. Vi har en fantastisk ledarstab och kvalificerade spelare som alla tar sitt ansvar. Denna säsongen har det märkts att vi menar allvar med satsningen. Tycker det jättekul att det äntligen är vår tur!

Foto: Christoffer Sturesson

Damerna har gjort en positiv utveckling under säsongen med den bästa placeringen sedan 2016. Detta efter tre säsonger med mindre smickrande placeringar. Zäta kommenterar hur hon upplevt säsongen.
– Det har varit en rolig och spännande säsong. Den är väldigt intressant att analysera i efterhand. Vi började med en positiv rivstart där vi plockade många poäng, men fram emot hösten tror jag att nerverna satte lite stopp för oss. Att helt plötsligt vara ett topplag och slåss om kvalplats var nytt för många av oss, inklusive mig själv. Men nu har vi även den erfarenheten i bagaget och jag tror vi har goda chanser för ännu bättre slutresultat kommande säsong. 

Med den tydliga riktningen som föreningen målat upp, är det möjligt att nå målet?
– Jag tror vi har alla möjligheter att nå vårat mål. Det är många bra lag i serien och det gäller att vi ger 100% både på och utanför plan för att vi ska ta oss dit. Vi kan inte underskatta något lag. Vi får använda oss av det vi lärt oss under denna säsongen och fokusera på en match i taget. Jag tvekar inte på att vi har det som krävs.

Sportchef Mattias Flodén kommenterar överenskommelsen med Zäta.
-En härlig känsla att vi har med oss Zäta i ytterligare två säsonger. En egen produkt som skapar ett lokalt intresse för vårt damlag och gör att yngre ser möjligheten att vandra hela vägen. Det stärker vårt varumärke och identitet som förening. Som människa och innebandyspelare är hon målmedveten, seriös och energisk. Hon sprider glädje och har nära till sin tävlingsinstinkt. Passionen för sporten och föreningen är stor. Det är med sådana spelare man vill bygga ett vinnande lag.

Vi ser fram emot två nya år med Frida Zätterman och följer med spänning det fortsatta truppbygget inför säsongen 2020/2021.