Tack för allt Ponta!

1098

2003-2020. I hela 17 år har Pontus Persson från första bolltouch representerat FBC Lerum. En era som nu tar paus.

Pontus har tillsammans med föreningen valt att inte förlänga sitt avtal inför kommande säsong. Pontus är en spelare med ett stort rött hjärta som alltid sett till föreningen och lagen han representerats bästa. Det är med stort vemod som FBC Lerum och spelaren Pontus ömsesidigt går skilda vägar. Pontus kommer nu att söka nya utmaningar i sin fortsatta spelarkarriär.

Pontus kommenterar.
– Givetvis är det tungt och jobbigt att komma fram till slutsatsen att lämna FBC Lerum men samtidigt känner jag att det är rätt beslut för mig. FBC Lerum betyder väldigt mycket för mig och jag har mycket att tacka för, det är här jag växt upp som spelare men framförallt människa.
Jag vill passa på att tacka alla som stöttat och hjälpt mig genom åren. Allt från lagkamrater och ledare till alla eldsjälar som sliter i det tysta för att klubben ska kunna gå runt. Ni är guld värda och kommer tillsammans med FBC Lerum alltid ha en stor plats i mitt hjärta.
Ni slipper mig dock inte helt då jag kommer fortsätta vara kvar i FBC Lerum som tränare för mina JAS-tjejer, så förhoppningsvis ses vi i hallarna till hösten trots allt!

Huvudtränare Anton Olofsson fyller i.
– Givetvis är det otroligt tråkigt, Ponta är ju en fantastiskt skicklig målskytt och innebandyspelare men även en otroligt god lagkamrat samt FBC-ikon och kulturbärare för laget och föreningen, det kommer bli ett stort hål efter honom helt klart.

Ordförande Pontus Larsson ger sin syn.
– Skittråkigt, rent ut sagt. Han är vår legend. Vår egen Totti, Giggs, Joel Lundqvist. Med Pontas stora föreningshjärta tappar vi en kultbärare. Han vet att #28 väntar på honom när han vill lira i rött igen.

369 matcher, 349 mål, 257 målgivande passningar ger en total på 606 poäng i Lerumströjan.

Vi tackar dig Pontus för ditt engagemang och önskar dig fortsatt lycka till. På återseende.

Foton i artikel: Christoffer Sturesson