Markus Berntsson skriver a-lagskontrakt

751

I mitten av förra säsongen hämtades Markus in från grannklubben Ale IBF och division 4 spel. Nu tar Markus klivet från U-laget till A-laget fullt ut med ett nytt tvåårsavtal.
– Den resan som vi påbörjade förra året bestämde jag mig ganska snabbt för att jag vill fortsätta vara med på. Sedan kan man ju inte undgå den goa trupp vi har på och vid sidan av planen.

Markus ”Berrovic” Berntsson framfart i FBC Lerum har satt avtryck på såväl lagkamrater som ledarstab på kort tid. För ett år sedan var han en av de spelarna som spelade hem SM-guldet i P16-klassen och sånär som tog föreningen till innebandyfesten i HJ18-JAS. Denna säsong har Markus gått från tilltänkt u-lagsspelare till startspelare i vårt representationslag vilket lett till att han nu tar steget fullt ut med sitt första a-lagskontrakt.

Markus utvecklar mer kring att valet var ett enkelt beslut.
– Jag vet att det här är bäst för min egna utveckling. Det är här i Lerum jag kan få de hjälpmedel och verktyg jag behöver för att utvecklas så mycket som möjligt.

Vi gör en tillbakablick på säsongen som varit, hur ser du på den?
– Förra säsongen var vi som lag otroligt bra och överträffade nog allas förväntningen. För min del så gick säsongen helt okej. Det var min första säsong i Division 1 och den var väldigt lärorik på många sätt. Allt gick mycket fortare och de skapades mycket mer situationer runt hela planen. Men för att vara min första säsongen så är jag ändå väldigt nöjd med hur de gick för mig och för laget.

Foto: Christoffer Sturesson

Vad tror du om lagets möjligheter i Allsvenskan?
– Jag hoppas och tror att vi har goda möjligheter i allsvenskan nästa säsong. Vi har en trupp som är väldigt blandad med rutin och unga spelare som kombinerar varandra suveränt. Vi tar oss an uppgiften med ödmjukhet samtidigt som vi tror på det vi håller på att bygga upp. Vi har självförtroende och kompetens nog för skaffa oss en bra placering i allsvenskan 2020/2021.

Sportchef Magnus Johansson kommenterar.
– Det känns tryggt att Markus fortsätter vara en del av laget. Markus har på kort tid anpassat sig väl i vår verksamhet och kan nu jobba på längre sikt. Under säsongen tog han en startplats ganska så omgående och visade med sina kvicka fötter och fina bollbehandling att han är ett ämne för framtiden. Jag vet att vi har mycket utveckling kvar att hämta i Markus och det ska bli spännande att följa.