Marcus Burman skriver a-lagskontrakt

405

”Maco” är ännu en spelare som flyttas upp från u-laget till vårt representationslag. En spelare som också han började i u-laget men succesivt under säsongen slog sig in i A-laget och tog en startplats.
– Jag lyckades ta klivet upp i A-laget vilket var väldigt positivt för min personliga utveckling.

Det var ett par omgångar in i seriespelet som truppläget öppnade upp sig för Maco. Med skadebilden som följde i a-laget så kunde ”Maco” tryggt och lugnt fasas in i Division 1 spel. Han tog chansen med den äran och växte fram till en startspelare på två backpar. I sitt spel kunde ”Maco” väldigt snabbt unyttja sin räckvidd och fysik i duellspelet. Men var även en frisk fläkt i offensiv zon där han gjorde livet surt för många när han stormade fram längs vänsterflanken.

Marcus väljer att till kommande säsong skriva på ett tvåårigt a-lagskontrakt. Han siar så här om förlängningen.
– Jag känner att det är en riktigt god gruppsammanhållning vilket gör träningarna roliga att gå på. Det är även hög konkurrens inom laget vilket innebär att man behöver jobba hårt och fokusera. Det är en väldigt stimulerande utvecklingsmiljö i laget. För egen del känner jag även att tränarstaben ger mig de verktyg jag behöver för att nå mina mål vilket känns väldigt tryggt.

”Maco” representerade FBC Lerum i både Division 1 och 3. Hur ser du på föregående säsong?
– Skulle säga att säsongen var väldigt lyckad då jag lyckades ta klivet upp i A-laget och var med och konkurrerade om en tartplats. Utöver det är jag nöjd över min prestation i vårt JAS-lag där jag tagit stora kliv i spelet med boll. Men något som svider lite extra var att jag inte lyckades göra ett enda mål i A-laget förra säsongen vilket är något jag ska förändra till kommande säsong.

Foto: Christoffer Sturesson

Hur tror du laget står sig i Allsvenskan?
– Om vi kommer upp i den nivå som vi i laget vet om att vi har kommer det definitivt gå bra för oss. Dock kommer skyttekungen Ponta på bortre vara en måltrygghet som definitivt kommer att saknas nästa säsong.

Anton Olofsson om att Maco tar klivet upp i A-laget.
– Kul att ”Maco” fortsätter resan med oss, han är alla forwards mardröm att möta i sarghörnerna. Han har även utvecklat sin offensiv positivt den gångna säsongen. Han har mer och mer blivit en så kallad tvåvägsback och därav växt ut till en viktig kugge på backsidan.