Lerums kommun söker volontärer

261

Du behövs! Under dessa tider med Corona-pandemi behöver personer inom riskgruppen (äldre och personer med underliggande sjukdomar) stöd med att t.ex. handla mat och mediciner. Skulle du vilja bli volontär? Vi söker en samordnare och flertalet volontärer.

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap och Sveriges kommuner och regioner har upprättat ett samarbetsavtal med fem av landets största civila samhällsorganisationer. Svenska kyrkan är en av dem och den organisation här i Lerum som tillsammans med Lerums kommun samordnar arbetet med volontärer. Uppdraget som volontär innebär och förutsätter att:

  • Du inte tillhör någon av riskgrupperna.
  • Att du är fullt frisk och symtomfri minst 48 timmar innan uppdragets tas.
  • Att handla livsmedel, mediciner och hygienartiklar som levereras vid dörren.

Det är viktigt för oss att det betydelsefulla arbete som volontärerna utför upplevs tryggt, både för volontärer och de personer som behöver stöd. Därför genomförs uppdrag i profilkläder från förening eller Lerums kommun. Som volontär utför du uppdrag tillsammans, två och två, och hanterar inte kontanter eller kort.

Introduktion runt volontärskap kommer att hållas i Kyrkstugan, intill Lerums kyrka, på Kastenhofsvägen 4.

Onsdag 29/4: 16.00 – 16.45
Onsdag 29/4: 17.00 – 17.45

Vill du vara med och göra en viktig insats för personer i riskgrupp? Återkoppla till Pontus Larsson, ordf@fbclerum.se eller direkt till Jenny.Lopes@lerum.se och ange då att ni tillhör FBC Lerum.