Anton Olofsson har ordet

868

Det har hänt mycket i herrlaget sedan säsongen tog slut. Vi ger er nu en inblick i arbetet som pågår i laget och hur läget i truppen ser ut. Vi fick tag i Anton för besvara ett par frågor.

Enbart interna rekryteringar och spelare ut hittills, hur ser det ut på sillyfronten?
– Så här är det alltid denna tiden på året, det försvinner en del spelare och det tillkommer nya spelare. Det är alltid tråkigt när spelare lämnar men samtidigt är det så idrotten på elitnivå är. Vi har 7-8 dialoger igång i dagsläget, vi hoppas kunna knyta ihop åtminstone 2-3 utav dessa spelare inom närmsta veckorna, sen kan det ju så klart alltid tillkomma något nytt på marknaden.
Det viktiga är dock att hitta rätt, vi har otroligt många duktiga killar underifrån så spelarna vi rekryterar utifrån behöver verkligen tillföra något vi inte redan har. Spelarna utifrån vi för dialoger med i dagsläget är just sådana spelare och kring sådana spelare är det alltid hård konkurrens bland klubbarna att knyta dem till sig.

Foto: Christoffer Sturesson

Hur ser truppen ut i dagsläget?
– Vi har kvar 15 spelare av förra årets trupp under kontrakt. Det känns bra att ha kvar stommen från föregående år. Forwardssidan ser riktigt stark ut i dagsläget, det kan tillkomma något namn där ändå om det verkligen är rätt spelare men överlag ser det riktigt bra ut på den fronten.
Målvaktssidan är intakt från föregående säsong vilket känns riktigt tryggt såklart.
Backsidan är väl där vi främst vill förstärka upp, förhoppningen är att plocka in 2-3 spelare där men samtidigt så är det otroligt viktigt att det ska kännas rätt och att det är tillräckligt bra kvalité på spelarna vi rekryterar utifrån då vi har en hel uppsjö med egna unga hungriga talanger vi kan ge chansen också så vi får se vart vi landar på backsidan. Det är i alla fall 2-3 platser att fylla i dagsläget, sen får vi se om det blir externt eller internt.

Kommentar kring spelarna som lämnat?
– Det är alltid tråkigt när spelare lämnar, människan och personen som försvinner lämnar alltid ett tomrum efter sig som aldrig går att fylla rakt av utan tiden får ha sin gång, innebandymässigt har vi andra spelare som alltid är redo att kliva fram vilket vi såg tydligt under föregående säsong med alla skador som blev men det personliga går ju inte att ersätta. Innebandymässigt står vi starka.

Vad kan vi förvänta oss av FBC i allsvenskan rent resultatmässigt kommande säsong?
– Vi är i allsvenskan för att tävla på riktigt denna gången, målsättningen är som alltid att säkra nytt kontrakt så fort som möjligt och sen siktar vi mot en topp 5 placering, sen får vi se vart vi landar och vad det innebär i slutändan när serien är färdigspelad men vi är i Allsvenskan med ambitionen att vinna varje match.

Om vi skiftar ämne, även om det är COVID-19 tider så står sommaren runt hörnet, hur ska du spendera sommaren?
– Det kommer som alla andra somrar bli mycket trav, sen får vi se om det blir live eller framför datorn beroende på utvecklingen av pandemin men det blir mycket trav och givetvis mycket innebandy också.

Om du ska ge ut ditt bästa sommartips?
– En solig sommardag, besök en travbana, käka lite gött med god dryck till och upplev kraftpaketen tävla mot varandra, det är njutning.