Pontus Persson förlänger med JAS DJ17

563

Pontus har i dagarna signat ett nytt tränaravtal på 1+1 år och vi ser fram emot en fortsättning på det fantastiska arbete som gjorts denna säsong.

Pontus klev in som JAS-tränare, juni 2019 och det blev precis som sportgruppen förutspådde, a perfect match. Truppen tog rejäla kliv och genomförde ett mycket stark seriespel.

Tidigare har Pontus haft flertalet tränaruppdrag i herrsektionen, senast som SM-guldvinnare i USM-klassen våren 2019 men efter en tids övervägande valde Pontus att kliva in i damsektionen. Att det föll så väl ut med våra JAS-tjejer grundar sig i Pontus ledarstil, en rejäl dos innebandykunskap samt hans samlade erfarenheter. Det goda samarbetet med assisterande tränaren Jonathan Kaldrup skall också lyftas fram. Det har fungerat mycket bra och Jonathan tog flera kliv i sin utveckling vilket också bidrog.

Pontus ger sin syn.
Det gäller att lära känna laget och spelarna. Det tog ett tag innan jag hittade rätt sätt att kommunicera och ställa krav, instruera och agera i matchsituationer. När det väl föll på plats så tycker jag att laget och tjejerna tog stora kliv i sin utveckling. 

Laget hade inför den sista omgången häng på en slutspelsplats men som med allt annat satte Covid-19 tyvärr stopp.

Vi har tagit rejäla kliv i spelet med boll och vi har höjt vår lägstanivå vilket har gjort att vi är väldigt jobbiga att möta. Tjejerna visar stort engagemang och är villiga att lägga ner den tid som krävs för att utveckla sig själva. Det blev ett tråkigt slut på seriespelet men jag är grymt sugen på att fortsätta bygga vidare. Jag ser fram emot nästa säsong.

Sportchef Mattias Flodén kommenterar.
Jag var övertygad om att Pontus skulle göra succé. Hans sätt att leda och instruera passar väldigt bra i damsektionen. Han är lugn, han skapar trivsel, han ställer krav och är tydlig med hur tjejerna skall agera på planen. Tillsammans med sin erfarenhet av hur man agerar som coach i båset för att vinna matcher skapade framgång. Det blev en säsong med många vinster och förhoppningar inför nästa säsong. Att vi nu förlängt med Ponta skapar kontinuetet. Att vi får behålla honom i klubben och i damsektionen känns verkligen superbra!