Lina Engström skriver A-lagskontrakt!

315

Den egna produkten, centern Lina Engström född 2004, har skrivit på ett tvåårsavtal och tar klivet upp till A-laget.

Lina som gått hela vägen från Bagheera innebandy med sitt F04-lag, har tränat med A-truppen under eftersäsongen och imponerat. Med en god spelförståelse, passningsskicklighet, fint rörelsemönster och hög arbetskapacitet har Lina visat att hon är redo för A-lagsnivån.

Linas ger här sin syn på den nya utmaningen och säsongen 2020/2021.

Det har länge varit ett stort mål för dig att slå sig in i A-truppen. Hur känns det nu när kontraktet är signat och en ny utmaning väntar?
-Att ha signat kontraktet känns väldigt bra och kul. Jag vet att nya utmaningar väntar och jag känner att jag är redo att ta dem. Det kommer bli väldigt lärorikt och roligt.

Du har tränat med laget under eftersäsongen och flera känner du genom JAS. Hur har det varit med en delvis ny grupp och en högre nivå?
-Att träna på en högre nivå med grymma talanger i laget är väldigt lärorikt och kul. Det är tuffare fysiskt och nyare tänk. Det är ett lag där man kommer utvecklas mycket inom, både laget och som individ.

FBC Lerum siktar mot allsvenskan. Dina tankar om säsongen 2020/2021, individuellt och som lag?
-Jag tror att vi som lag har stora chanser att nå våra mål och ta klivet upp till allsvenskan. Nivån på eftersäsongen är riktigt hög och känslan är bra. Med viljan, styrkan och glädjen vi har kommer vi ta oss långt. Själv är jag redo att ta steget och utvecklas och ge 110% både på och utanför plan.

Sportchef Mattias Flodén kommenterar:
-Lina är en mycket seriös innebandyspelare med utmanande mål. Hon planerar sin vardag runt innebandyn och är motiverad att lägga ner tid på sin träning såväl innanför som utanför sargen. Att hon under sin lärlingsperiod, helt på eget initiativ, följt A-truppens träningsschema och redovisat sina genomförda fyspass visar på stort ansvarstagande och en rejäl dos målmedvetenhet. På innebandyplanen behärskar hon defensiven positionsmässigt och offensivt söker hon rätt ytor som hjälpspelare och avslutare. En klassisk centertyp som är behärskar tvåvägsspelet. Med Lina in i A-truppen har vi skapat konkurrens på centerpositionen.

Lina har valt att spela med tröja nr 19!