Josefine Wollberg tecknar 2 årsavtal

213

Vår poängproducerande forward, Josefine Wollberg, med dragskottsmål och köksvägen som specialiteter har förlängt med två nya säsonger. En viktig offensiv pusselbit i vårt lagbygge!

Jossans andra säsong med damlaget präglades av en stark höstsäsong där hon utvecklades mer och mer till en tvåvägsforward tack vare ett förbättrat duellspel och ett hårdare arbete defensivt. Under toppmötet mot Pixbo i januari var tyvärr olyckan framme och en knäskada satte stopp för säsongen. Men rehaben går bra och siktet är inställt på en comeback under hösten.

Vi gjorde en nystart i maj 2019 och för första gången på tre år så fightades laget länge i toppen. Josefine, berätta hur du har upplevt säsongen.
– Vi alla tjejer var väldigt målmedvetna om vad vi ville, tanken var ju såklart att ta oss till allsvenskan. För min del så var detta året oerhört roligt tills att jag skadade mig. Vi gick verkligen in varje match för att vinna.

Ett nytt kontrakt är signat och du går in på din tredje A-lagssäsong. Hur har tankarna gått?
– Jag tyckte det var ganska självklart att skriva på igen.  Jag gillar ju hur klubben jobbar och även om jag är skadad så fram emot att spela i klubben.

FBC Lerum siktar mot allsvenskan. Hur ser du på säsongen 2020/2021, individuellt och som lag?
– Vi har ju ett yngre lag i år, men jag tror på detta. Vi har samma målsättning som förra  året och jobbar med att utveckla allt. För min egna del så kommer jag göra det som krävs för att ta mig tillbaka och nå de mål som vi har i laget.

Sportchef Mattias Flodén kommenterar:
Finfint att vi kommit överens om ett nytt tvåårskontrakt. Wollbergs dragskottstyrka är en fin spetsegenskap som vi skall förvalta på allra bästa sett. Under sina två säsonger med damlaget har spelstilen kännetecknats av stor offensivlust men under hösten 2019 förbättrades defensiven. Hon blev mer komplett som innebandyspelare och en tongivande spelare. När rehaben är klar skall vi slipa vidare på defensiva egenskaper och fortsätta uppmuntra till offensiva initiativ.