Kvartett flyttas upp

948
Foto: Christoffer Sturesson

Lerums herrar väljer att till kommande säsong flytta upp fyra spelare från de egna leden. Dessa spelarna har vandrat hela vägen i vår utvecklingstrappa och är nu redo för en nästa utmaning i elitsatsningen.
– ”Jag tycker att detta är ett tydligt exempel i att vi visar att vi går vår egna väg och tror på den produkt FBC Lerum står för. Gustav, Oscar, Jesper och Ludvig är skolboksexempel i hur vi vill att vår utveckling skall se ut i föreningen” säger sportchef Magnus Johansson

Spelarna som tar klivet upp i herr elit är Gustav Bolander, Jesper Hallqvist, Ludvig Gustafsson och Oscar Ahlsén. De tre förstnämnda har redan varit uppe och känt pulsen med sina a-lagsdebuter. Huvudtränare Anton Olofsson kommenterar de uppflyttade spelarna.
– Det ska bli kul att se Oscar fullt ut i A-laget kommande säsong, jag tror att han kommer få sitt stora genombrott i år. Han har otroligt bra blick för spelet såväl offensivt som defensivt kombinerat med en fin teknik. Jag tror han kommer vara ett av hela seriens utropstecken när den väl summeras.

Ludvig Gustafsson kom in a-laget på allvar när skadorna började hopa sig. En spelare som helt utan press kunde gå in med sitt tydliga och beslutsamma spel.
– En otroligt smart spelare som är skicklig på att neutralisera motståndarna. Blir bättre och bättre i offensiven hela tiden vilket gör honom till en bra tvåvägsspelare, han kan också spela på alla positioner framåt vilket är viktigt i ett lag. Blir spännande att följa under kommande säsong.

I virvelvinden Jesper Hallqvist får vi in en offensiv pjäs som har näsa för poäng.
– Fart, fläkt och finess sammanfattar väl denna mannen otroligt bra, fina handleder och han kan hitta på precis vad som helst framåt med bollen, kommer ge många motståndarbackar gråa hår.

Det sista framtidslöftet i den här artikeln är Gustav Bolander som under föregående säsong kunde skrapa ihop lite mer än en handfull framträdanden i a-laget föregående säsong.
– Stor och stark högerfattad back, otrolig laglojal jobbar hårt och sätter alltid laget först. Stark defensivt men även bra i offensiv zon med sin rightfattning. ”Bolle” sitter på ett bra skott som vi ska försöka använda oftare än tidigare.

Lagbygget för FBC Lerums herrlag fortskrider.