Dubbla damlag i Björnslaget

229

Nu i helgen spelar FBC Lerums båda damlag i div 1 resp div 2 Björnslaget i Lundbystrand. Seriespelet börjar redan fredag kväll, alldeles efter denna artikels publicering. Matcherna kan följa via innebandy.tv

Damsektionens sportchef Mattias Flodén kommer att frossa i innebandy med hela damsektionen och är först ut. Därefter får vi några ord med div 2-lagets coach Felix Svensson längre ner i artikeln.

Björnslaget hela helgen där FBC Lerums damsektion representerar med 2 lag av de 12 deltagande. Hur lägger ni upp turneringen? Ett div 1- och ett div 2-lag?

A-lagstruppen och U-lagstruppen har varsitt lag. Det känns både naturligt och rimligt. Med två lag kan vi erbjuda speltid till många tjejer.

Hur ser ni på just cupspel, intensiv helg med många (förhoppningsvis) många matcher.?

Till skillnad mot en vanlig 3×20 match under försäsongen där resultatet är mindre viktigt och fokus ligger mer på prestationer kopplat till spelidén så är cupspel = tävling. Resultatet i varje enskild match får per omgående en tydlig konsekvens och ur den aspekten tycker vi det är viktigt med cupspel och att A-truppen sätts i tävlingssituationer innan seriespelet startar.

Har ni satt upp nån målsättning för de båda lagen?

A-truppens målsättning är att tävla som en grupp där alla bidrar med fokus, energi och hårt arbete. Att vi sätter en sådan kultur direkt. Får vi till det och utför vår spelidé så kommer vi vinna våra matcher och gå till slutspel.

Många pratar om Covid-19 och cupspelande. Hur resonerar ni i damlagen och hur ser ni till att riskminimera?

En ytterst relevant fråga. Cupledningen har gjort anpassningar som vi känner oss trygga med och vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vi förväntar oss att våra motståndare gör likadant.

Har ni fulla, friska trupper?

A-truppen har 17 skadefria och friska spelare till förfogande.

Vad tror ni om motståndet i resp grupp och möjligheter till avancemang?

Vi anmälde oss inte för att enbart spela gruppspel men det är svårt att sia om A-lagets möjligheter då vi varken har koll på Skillingaryd eller Onsala. Men vi skall lägga fokus på vår prestation, tävla i 40 minuter så får vi se hur långt det räcker.

Felix Svensson ser fram emot cuphelgen och att få matcha sin stora trupp.

Hur lägger ni upp helgen med den stora mängd spelare som damsektionen förfogar över?

Ja precis div 1 har sina spelare och vi i div 2 har våra ! Och upplägget för oss blir väl 10-12 spelare per match då matcherna är 2×20 min.. Med en trupp på nästan 24 spelare så måste vi nästan spela begränsat med spelare varje match, Men alla kommer få spela!

Hur ser ni på just cupspel, intensiv helg med många (förhoppningsvis) många matcher?

Jag tycker cupspel såhär innan säsongen drar igång är ett bra test på att se vart laget ligger när det blir mer tävling som kanske inte träningsmatcher blir på samma sätt. Vi kan få ett kvitto på vad vi måste träna mer på! Sen tror jag tjejerna uppskattar ett litet bryt i allt nötande vi gör på träningarna, så kommer bli kul!

Har ni satt upp nån målsättning för helgen?

Final är väl alltid ett mål man har men tycker också vi ska få med bitar som vi tränat på i vissa uppspel och sånt så att man inte stirrar sig blint på placeringar utan också vad vi gör bra under själva matcherna och vad vi kan ta med oss till säsongsstarten!

Många pratar om Covid-19 och cupspelande. Hur resonerar ni i damlagen och hur ser ni till att riskminimera?

Detta med covid-19 förstör väl lite då man kanske inte får samma känsla som ett cupspel med publik men det är ju bara att gilla läget! Skulle väl säga att vi riskminimerar med att vara tydliga att minsta sjukdom så är man hemma och deltar inte i cupen! Sen är det mycket eget ansvar att sköta alla restriktioner som har kommit ut!

Har ni fulla, friska trupper?

Vi har faktiskt inte haft mycket sjukdomar i laget utan kanske mer småskador men senaste veckorna har vi varit full trupp på träningar vilket är skoj!

Vad tror ni om motståndet i er grupp och möjligheter till avancemang?

Jag tror faktiskt att motståndet blir lite vad vi gör det till! Spelar vi som vi ska så tror jag vi går igenom gruppen utan större problem! Men börjar vi bjuda in motståndarna och ger bort boll så blir det självklart svårare! Men jag tror att båda lerumslagen kommer avancera