Dubbla hemmamatcher i helgen för herrlaget

278
Foto: Christoffer Sturesson

Vårt herrlag spelar i helgen dubbla matcher mot Lidköping resp Partille i Lerums Arena. Speltid är 16.00 både lördag och söndag. Vad säger då coach Anton Olofsson när han bl a saknar 4 av sina ordinarie spelare som är på landslagsläger.

Båda matcherna kommer att streamas via Svensk Innebandys app och i sista stund fick klubben polistillstånd för att släppa in max 50 åskådare. Biljettförsäljning pågår via Tickster.

Dubbla matcher i helgen på hemmaplan mot lag från lägre divisioner. Hur har ni resonerat när ni planerat upp försäsongen?

– Vi ville få ett par tuffa matcher mot SSL och allsvenskt motstånd direkt för att se lite vart vi befinner oss innebandymässigt, kontra nivåerna, sen så har vi nu tre förväntade topplag i division 1 härnäst för att sedan växla upp motståndet lite igen närmare seriepremiären i form av Pixbo och Strängnäs.

Spelledigt sen Malmömatchen – hur har dessa träningsveckor varit?

-Stämmer, tycker träningsveckorna överlag blir bättre och bättre för varje vecka så trenden är positiv vilket känns mycket bra.

Vi läser om hur noga Frölunda Indians är vad gäller Covid-19. Hur hanterar ni det i FBCs herrlag?

Vi precis som alla andra idrottslag är lite försiktigare, vi har handsprit på träningar och försöker allmänt var noggranna med att stanna hemma om man är krasslig och inte komma ner och titta på utan hålla sig hemma då. Sunt förnuft helt enkelt.

Lidköping och Partille – vad har du för kommentarer om dessa lag och kommande säsong?

– Som jag nämnde ovan så tror jag båda lagen kommer tillhöra övre skiktet i sina tabeller och är helt övertygad om att dem kommer bjuda på bra motstånd.

Ni saknar några ”tunga” spelare som är på juniorlandslagsläget. Hur påverkar det truppen och målsättningen för matcherna?

-Ja, vi kommer faktiskt att spela båda dessa matcher i helgen ihop med div 2. Vi har som du nämner 4 spelare på U19-läger och 3-4 halvskadade spelare som inte heller är tillgängliga men vi spelar alltid med bästa tillgängliga lag och det ska bli spännande att ge chansen till lite nya unga förmågor.

Publik eller inte…Detta är oklart i skrivande stund men hur påverkar detta er som lag?

– Det är klart att det alltid är roligare med publik men det som vi inte kan påverka är inget vi fokuserar på.