FBC Lerum i Welcome Cup igen!

290

Welcome Cup är ett samarrangemang av de föreningar som tillhör Västsvenska Innebandyförbundet och genomförs helt utan vinstintresse. Cupen har spelats sedan 2016 och vi har en gång tidigare stått som turneringens slutsegrare. Vi är glada över att vi för femte året i följd kunde genomföra i Welcome Cup med FBC Lerums integrationslag, självklart i linje med Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Magnus Warberg, ledare i vårt integrationslag berättar om årets turnering, som denna gång spelades i Skene Arena, där fem lag deltog som alla fick möta varandra.

Vårt lag spelade turneringen igenom med en helt klart godkänd kvalitet. Vi inledde mot Bergsjön och de har vi tampats med mest genom åren, och vann rättvist med 3-0.

Andra matchen genomförde vi mot Östra SK, en för oss helt ny bekantskap och med flera spelare som verkar ha väldigt god vana av innebandy. Matchen blev dock betydligt jämnare än man på förhand trodde och slutresultatet, 2-2, speglar matchbilden.

Tredje matchen, mot ett av två lag från Frölunda IBK, denna gång ”Frölunda IBK Grön”, blev en fysisk tillställning till fördel för motståndarlaget och slutade med vår första förlust i form av 4-1.

Inför sista matchen, den mot ”Frölunda IBK Svart”, visste vi att vi med seger skulle kunna vinna turneringen och att vi tillsammans med två andra lag delade denna möjlighet. Tyvärr gjorde de processen kort med oss och besegrade oss rejält och rättvist med hela 8-2. Slutligen erövrade vi fjärde plats och som vanligt har vi spelare med stort hjärta som med stolthet tog emot folkets jubel på utsidan där prisceremonin gick av stapeln.

Turneringen kan verkligen fungera som en inspiration till all verksamhet som riktar sig till mångfald och inkludering. Den dömdes av riktigt duktiga domare och samtliga ledare och spelare såg till att tillställningen blev precis så trevlig som man önskar att alla arrangemang ska vara.

Vi gästades också av innebandyförbundets integrationsrepresentanter som förhoppningsvis fick med sig bilden som vi vill förmedla med verksamheten – Glädje, hjärta och gemenskap som den fundamentala bilden av vad idrott egentligen handlar om!