Torsdagsmatch mot Vinga

250
Foto: Christoffer Sturesson

Vårt U-lag i division två spelar på nytt en veckomatch, denna gången en sen bortamatch mot fjolårets bekanting, FBC Vinga, som också tog klivet upp till ”tvåan” denna säsongen.

Just nu så har Franzéns mannar sju inspelade poäng, där förlusterna som kommit varit tighta och med uddamålet. Elias Karlholm är trots sin unga ålder (född 2000), en av lagets mer rutinerade spelare och säger såhär om de första fem matcherna.
– Det har varit tre matcher nu där vi fäller oss själva på målsnöret. Tycker absolut att vi skulle ta poäng samtliga. Men det som måste rättas till är egentligen fokus under 60 minuter. Vi har 10-15 minuter under alla tre där vi inte är med alls och släpper in mål som är helt avgörande. Bara att vara påkopplade så ska det inte vara några problem.

I fredags så förlorade Lerum mot Sisjön, där ett visst mönster upprepade sig – en gedigen förstaperiod, en svagare andra och en stark avslutande tredje, men där det blev förlust med 6-5.
– Lite som jag sa förut att när vi är med och påkopplade så är vi bra! En tredje period där vi vinner med 4-0 om jag inte minns fel. Spelar vi som vi gjorde i sista mot Sisjön så får Vinga det tufft.

Under morgondagen (torsdag) så möter man alltså Vinga som man förra året stötte på i division tre i två tuffa matcher. Nu placerar sig laget strax före Lerum i tabellen och det blir en riktig sexpoängsmatch.
– Vi mötte Vinga förra året i division tre. Då var det rätt tufft motstånd men har vi med oss påkopplade huvuden och go energi så ska vi kunna sätta dem på plats.

Karlholm har under matcherna testats på flertalet olika positioner, både som vänsterback, men även som center.
– Ja, jag har fått hoppa lite. Men det är som det är, vi har olika killar med oss till matcherna på grund av skador och sjukdomar och där det saknas för dagen har jag fått fylla på, men skulle nog säga att backpositionen är den plats jag trivs med bäst nu. Spelet har la vart sådär från min sida, men det är bara att kämpa på och försöka bidra med så mycket som möjligt så får man hoppas att det leder till något gott.

Morgondagens match borta mot Vinga sänds på GP!
Matchstart kl. 20.30 i Frölunda Kulturhus.