Nya coronariktlinjer

464

Med anledning av dagens kommunicerade skärpta restriktioner kring sammankomster pausar FBC Lerum all innebandyträning för lag med spelare födda 04 och äldre. För dessa grupper uppmuntrar vi till egenträning samt utomhusträning. Herr A matcher och träningar undantas, vars serie i Svenska innebandyförbundet fortsätter att spelas.
https://www.innebandy.se/inlagg/lista/information-om-sibf-s-tavlingsverksamhet-i-stockholms-ostergotlands-och-vastra-gotalands-lan/

Västsvenska IBF stoppar, med omedelbar verkar, allt matchspel fram till åtminstone 19 november. Födda 05 till Bagheera kan fortsätta att träna. Viktigt att fortsatt följa hälsoråd och anpassa träningar för att minska risk för smittspridning. Detta genom att t.ex. värma upp och samling till träning utomhus, minska närkontaktsövningar, duscha/byt om hemma. https://innebandy.se/vastsvenska/inlagg/lista/tavlingsverksamheten-pausas-tom-19-november/
I och med att junior- och seniorverksamhet ställs in kommer halltid att frigöras. Träningsgrupper som fortsätter med träning under denna period kan önska om att byta till sig en annan träningstid – maila önskemål till office@fbclerum.se.

Från Västsvenska IBF:

  • Träning för spelare födda år 2005 och senare kan fortsätta som vanligt, deltagare i träningsverksamhet måste vidta extra försiktighetsåtgärder, undvika trängsel, hålla distans, byta om hemma, hålla god hygien och självklart stanna hemma om man har minsta sjukdomssymptom.
  • Föräldrar skall i allra möjligaste mån inte vistas inom idrottsanläggningen. Vuxna ska i allra möjligaste mån bara skjutsa sina egna barn och vi avråder från att åka kollektivtrafik till träning.Västsvenska Innebandyförbundet uppmanar föreningar, ledare, utövare och föräldrar att göra kloka val för att minska risken för smittspridning vid träning.

Folkhälsomyndigheten:
https://www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-och-press/nyhetsarkiv/2020/oktober/beslut-om-skarpta-allmanna-rad-i-stockholms-lan-vastra-gotalands-lan-och-ostergotlands-lan/

Frågor ställs till FBC Lerums styrelse:
Pontus Larsson, ordf@fbclerum.se
Josefine Albinsson, sekreterare@fbclerum.se